Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po letech, když jsem se k tomuto filmu opět dostal, musím přehodnotit svůj status a zvýšit hodnocení. Nejedná se o nic převratného nebo snad originální, délka je poněkud přestřelená a romantická linka by mi zde kvůli své podobnosti s "harlekýnkami" vůbec nechyběla ale díky dobrým hercům, úžasné práci s kamerou a tím dokonalým prostředím se mi film opravdu hodně líbil, melancholicky pomalý vyprávěcí styl mi také sedl a i přes odstrašující filmovou stopáž se nedá říct, že bych se nudil. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To milostné vzplanutí tam bylo navíc a bylo možná to jediné co rušilo, i když scéna tance byla natočena pocitově úžasně. Člověk před obrazovkou prožíval a cítil každý jejich dotyk, každý jejich pohyb, každý jejich pocit.. ale jinak by se mi mnohem víc líbilo, kdyby to byl jen příběh o zraněné dívce a zraněném koni, o muži, který daleko od civilizace léčil laskvavostí a moudrostí a také o supermoderní emancipovcané matce, která konečně měla příležitost pochopit, že život je o něčem jiném.. celkově to působilo jako Elektrický jezdec s příchutí Madisonských mostů a to si tedy dám oba zmíněné filmy raději zvlášť a v originále.. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, trochu jsem z toho cítil kalkul. Zraněný Redford, krásná Kristin i mlaďounká Scarlett, Montana, koně svoboda... Mix příliš dobrých ingrediencí na to aby se dílo nepovedlo. Ale i tak, nebo právě proto jsem se rád nechal tímto moderním westernem dojmout. Kovboj Redford není jen pan herec, ale i v režisérském sedle mu to pěkně jede... Doporučuji vidět! * * * * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na takomto banálnom príbehu by som povedal, že sa ani nedá natočiť kvalitný film, a to už vôbec nie so stopážou 170minút. Veľmi pekne vyzretý poc citovej, hudobne aj režisérskej stránke. Síce trošku rozvlečený, no zase na druhej strane, keby bol o hodinu kratší, nemalo by to zmysel. Redford si svoju rolu zreteľne užíval a vtedy ešte len vychádzajúca hviezdička Scarlett bola skvelá. Bál som sa, že bude len ďalšou detskou tváričkou do filmu, no vyzrela z nej slečna herečka. 80%. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Neumím popsat co cítím u tohohle filmu. Možná neuvěřitelný klid. Proto si ho pouštím, když jsme na tom opravdu a potřebuju morální podporu. Možná je to proto, že neštěstí Grace umí povznést nad naše obyčejná neštěstí, nebo je to tou nádhernou krajinou Montany, nebo je to těmi nádhernými a klidnými hereckými výkony. Úplně nejraději mám prvních 45 minut a obzvlášt cestu do Montany. Fakt nevím proč. Ale je to prostě tak nádherný, snový a zároven reálný film ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Scény natočené s herečkou a speváčkou Betty Buckley boli nakoniec vystrihnuté z finálneho filmu. (Arsenal83)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v USA, predovšetkým v Montane, New Yorku, Kalifornii či Connecticute. Natáčalo sa od 7. apríla 1997 do 19. septembra 1997. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama