Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Legenda o slávnom návrate mi v mnohom pripomenula film Rivali. Osvečená šablóna príbehu, ktorá takmer zaručene prinesie úspech. Postavy sú vykreslené v základných obrysoch, samorejme sú tam vždy minimálne dva protiklady, aby to správne fungovalo, v konečnom dôsledku totiž vôbec nie sú dôležité. Dôležitá je súťaž a napätie s ňou spojené. Žial na mňa táto schéma veľmi nefunguje. Ja mám radšej filmy,v ktorých postavy sú viac ľuďmi a nie figúrkami. Nie, nemienim sa samozreme prieť s názorom 83% užívateľov a samozrejme filmu jeho kvality neupieram. Dovoľujem si však mať v tomto prípade trošku iný názor a hlavne vkus. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento film mne velmi zaujal. Čiší z něj nejen pohoda a klid, který golf svým hráčům nabízí, ale i napětí a drama v dílčích okamžicích. Will Smith ve skvělé roli jakéhosi poradce v herních, ale i životních problémech, naprosto skvěle zahrál. Celkový dojem z tohohle filmu je velmi dobrý a člověk by se na něj měl podívat už jen ze zvědavosti. 90% ()

Reklama

SonG 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film, který okamžitě přidávám mezi mé nejsilnější zážitky a nejlepší filmy vůbec. Ta nádherná podívaná se mi zaryla do paměti tak, jak když do čerstvého betonu otisknete svoje ruce....zůstanou tam navěky....Stejně tak zůstane navěky v mé hlavě tento klenot....Je to natočené se zručností Roberta Redforda, který potvrzuje, že je prostě eso es. Film se vám může zdát zdlouhavý ,ale v každé scéně, byť nadmíru dlouhé, se ani chvíli nenudíte, ba naopak v ném případě jsem se přistihl, že jsem chtěl, aby ta scéna, byť už tak dost dlouhá...byla jestě 2x delší, protože tou nádherou a nadšením tento film jen září....Will Smith potvrzuje, že je to Pan Herec, Matt Damon, byť ho rád moc nemám, zahrál na jedničku.........Bez jakýchkoli avantýr dávám 100%, a zítra se na Baggera Vance podívám znova..........,,Každý má v sobě svůj jedinečný švih, jen ho můsíte najít" ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to vždy jako zázrak, když do sebe všechny kousky zapadnou v dokonalé harmonii a z plátna či obrazovky vás zasáhne skutečná filmová magie. Jako v tomto pozvolna plynoucím, zdánlivě prostém, příběhu, který zdaleka není jen o golfu a kde se zpočátku banální a plytká moudra postupně mění v dech beroucí poezii. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se mi bude tolik líbit film o golfu. Ale popořádku. Citlivá režie Roberta Redforda, krásná hudba Rachel Portman, Skvělý Matt Damon, okouzlující Charlize Theron, féroví soupeři Bruce McGill a Joel Gretsch, sympatický klučina J. Michael Moncrief, jeden z nejúžasnějších staříků v roli vypravěče...ano je to Jack Lemmon. No a vrchol? Ten nejsympatičtější, nejcharismatičtější a nejlepší strážný anděl v historii kinematografie, Will Smith. Moc krásný film, při kterém mě několiktát postihlo příjemné mrazení po celém těle. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Filmovalo sa v dvoch amerických štátoch, a to Južná Karolína a Georgia. (MikaelSVK)
  • "Bagger Vance" a "R. Junuh" zastupují Krišnu a Arjunu z hinduistického originálu "The Bhagavad Gita". Ponaučování Rannulpha je volně inspirováno tím, kdy Krišna učí Arjunu, maskující se přitom jako jeho pokorný řidič válečného vozu. (HellFire)
  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama