Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Costnerova Zeleného světa je tenhle film srozumitelný pro všechny, ne pouze pro golfové nadšence. Robert Redford natočil film, který je dramatický až do konce a většinou se úspěšně vyhýbá žánrovým klišé. Matt Damon je skvělý, ale ještě více mě překvapil výkon Willa Smithe v celkem ošidné roli. Režisér ji naštěstí pojal jako legendu a zahalil do jemného mystického oparu. Nesmím zapomenout ani na dokonalou práci kameramana. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film o golfu a hledání sebe sama, s dobrými herci (Matt Damon ani Will Smith nepatří k mým oblíbencům, ale tady jim to sedělo, ostatní zdatně sekundovali), krásnou hudbou, vtipnými hláškami i moudrými postřehy. Robert Redford do tohoto snímku vložil kus srdce a je to poznat. Prostě moc hezký film, možná místy malinko zdlouhavý a bohužel dodržující zažitá klišé - nekoná se nic překvapivého. 81% ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Když se mě lidi ptají na nejoblíbenější filmy a já jmenuju tento na druhém místě, většina ho nezná a zbytek se diví. Co se mi na něm líbí? V čem je tak výjimečný? A já odpovím: VŠÍM! Mám rád buď filmy, které skončí happy endem, nebo úplně špatně. Tento je z těch happy endových (kromě Shawshanku) ten nejlepší. Film na dobrou náladu. Snad neznám žádný jiný film, kde by nebyla ani jedna záporná postava. Prostě žádná depka, třes po těle, záchvaty zuřivosti. Jenom se kochat perfektně zvládnutým filmem. Redford režírovat umí a nepředvádí to poprvé. Tady ale udělal tu nejlepší věc, kterou mohl. NEHRAJE TAM. Četl jsem, že původně měl, ale jeho rozhodnutí, obsadit Damona a hlavně Smitha bylo snad darem z nebes. Přesně takoví ti hrdinové mohli být. Jde přece o vzpomínky jednoho dědouška (dojemná role Jacka Lemona) na své dětství. A tenrát se mu mohli všichni zdát perfektní, sympatičtí a bezchybní. V tomto filmu nejde o sport. Hluboké myšlenky jsou sice předládány polopatě a bez nějakého zabalování do hádanek, ale fungují. Když Damon odpaluje míček, ten letí a s ním i kamera, vše doprovázeno nádhernou hudbou Rachel Portman, připadáme si jako ve snu. Opravdu, pro mě hrozně dojemný film, na který nedám dopustit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Redford sa predviedol. Som ale rád, že sa sem nasilu nepchal, lebo práve mladí herci dávali filmu svoje čaro. A vôbec, celý príbeh má taký pomyselný, čarovný podtón a jeho rozprávanie je perfektne spracované. Hlavne má základ v príjemnom a ničím nerušenom deji, ktorého priebeh plynie ako po masle a ani nebudete veriť a bude koniec. Primeraná dávka elegantného humoru, štipka romantiky, kvapka zdramatizovania v športovom duchu, jednoducho pre spríjemnenie pekných chvíľok doporučujem! 85%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Výborně hrající Smith v roli člověka, co nelítá s mimozemskou stíhačkou, neutíká před satelity a dokonce ani nestřílí kulky a nepálí cool hlášky je to prostěněco novýho. Jeho lehce vážnější herecká poloha doplňující mladičkého, ale velmi nadějného Matta Damona. Sekunduje jim krásná Charlize Theron. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Matt Damon (Rannulph Junuh) se při natáčení zranil - sice ne těžce, ale vcelku nepříjemně: "Hrát golf není žádná hračka. Uvolnil jsem si při tom žebro - švihal jsem dost prudce a jednou jsem holí praštil místo do míčku do země. No a tělo pokračovalo dál, zatímco paže se zasekla na místě. Bylo to fakt ošklivý. Poslední měsíc natáčení u mě musel při každém úderu stát chiropraktik. Vždycky když jsem upadl, uvolnilo se mi žebro a strašlivě to bolelo. Štáb moc dobře věděl, ve které vázi úderu se zhroutím, takže točil odpal jen do určitého momentu. Já se pak chvilku svíjel na zemi a ten chlápek ke mně přišel a dloubnutím mi strčil žebro, kam patří. Pak mi řekli: 'Sjedeme to ještě jednou.'" (NIRO)
  • Původně měli hlavní role hrát Morgan Freeman a Roberf Redford. Redfort nakonec usoudil, že by film fungoval líp s mladšími golfisty. (HellFire)

Reklama

Reklama