Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mentálně postižený otec, kterému odebrali dceru, musí prokázat svoji nevinu. Sedí totiž ve vězení za smrt velitelova dítěte. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (62)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Memo je otcom malej Ovy. Žijú s babičkou v malej tureckej dedinke. Nie je však ako muži v jeho veku, jeho mentalita zodpovedá mentalite jeho asi 6-ročnej dcéry. Film, ktorý si možno nezaslúžil plné hodnotenie (napr. kvôli takmer idylickým postavám spoluväzňov, miestami trochu naivné), ale ak si ho pozriete, ste plní pocitov o ľudskej dobrote, súdržnosti a obetavosti. O ľudskom svedomí. O čistote detskej duše. Dvaja hlavní protagonisti boli výborní. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Byl to dobrý film, to ne že ne. Jen to bylo na můj vkus pořád moc turecké a moc dlouhé. Trochu tím asi urážím jejich kulturu, takže mám štěstí, že nikdo z nich neumí číst česky (ale nebojím se ani toho, že by si recenzi přečetl Čech). Vcelku dojemné a slušně zahrané drama, které mi i zbořilo předsudek typu "všichni Turci jsou jak mocca karamelová kávička". I když učitelku bych si ke kávičce jako zákusek dal. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělej, atmosféra hezká... Je to celé trochu naivní, ale proč ne. Asi mi vadily jen tři věci. 1) Hlavní herec se občas neudrží a jede "full retard", což, jak každý ví, není cesta k Oskarům. 2) Je tam hodně vidět, že už se točilo v Erdoganovskem Turecku, takže všichni vojáci jsou oholení, sekulární a zlí, kdežto hodní jsou pobožní. 3) Občas se to moc vleče. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Pekný a dojemný film. Videl som tam trochu prvky I Am Sam, The Green Mile a Shawshanku. Za najväčšie mínus považujem slabý a nepresvedčivý výkon hlavného herca. Že je nejako mentálne zaostalý som veril iba keď nebol na obraze, inak tento nízkokalibrový herec nemal šancu utiahnuť takúto úlohu. Koniec ma trochu sklamal, pretože som taký záver predpokladal približne od polovice filmu, takže hoci to bolo zaujímavé, pre mňa bolo to zakončenie milým sklamaním. 7,9/10. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama