Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (333)

genetique 

všechny recenze uživatele

Byť toto epizódový bonus, tak tomu naparím plné hodnotenie bez mihnutia oka. Bohužial veľmi bolo z toho cítiť, že sa malo jednať len o kraťas a nie o plnohodnotný celovečerák. Ak ste nevideli Breaking Bad, tak si spravte láskavosť a napravte túto osudovú chybu. Ani nie tak kvôli tomuto filmu, ktorý vám inak nebude dávať zmysel, ale kvôli sebe. Ukrátili ste sa totiž o seriálový zážitok svojho života. Keďže ja som megafanúšik pôvodného seriálu, tak som hltal každú scénu, aj tie, ktoré boli len vatou a mali za úlohu len vyplniť hluché miesta. Konieckoncov, vôbec nič by sa nestalo, ak by film nevznikol, ale keď už ho tu máme, tak som zaň vďačný. Stará partia, totožná atmosféra, kamerové filtre, feeling, jednoducho nostalgia ako sviňa. Asi si idem celý pustiť do tretice znova. 80%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmy, které vzniknou na podkladě úspěšného seriálu se mnohdy snaží zaútočit na širší publikum a tím se často atmosféře původního seriálu vzdalují. El Camino je pravý opak, jako samostatný film nemá šanci obstát, hodnotím jej vysoko jen proto, že se mi podařilo si během projekce užívat vzpomínky na původní seriál. Abych byl přesnější svojí atmosférou je El Camino nejpodobnější spin-offu Better Call Saul, ale to není důležité. Zamrzela mě chybějící sofistikovanost a vlastně i trošku nižší realističnost tohoto příběhu, který přichází o nějaký ten rok později, než byl po něm největší hlad. Přesto světe div se, užil jsem si to... 7/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa nálady sequelového celovečeráku je jasné, prečo takto nemohla vyzerať záverečná epizóda. Svojim spôsobom sa dá povedať, že El Camino je zbytočný film, ale nebola by to pravda, ak vnímame Jessieho ako druhú hlavnú postavu seriálu a nielen ako parťáka hlavného hrdinu. Cranstonova scéna je čisto nostalgická, naopak Forsterova dvojitá vložka dokonalá. Film je celé dve hodiny napínavý, pretože ide o čistokrvný triler s určitým deadlineom, i keď nie presne daným. Každopádne sa Jessie musí neustále oháňať a meniť riešenia podľa toho, ako sa situácie v jednom momente nečakane zvrtnú. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru poměrně zbytečný apendix ke kultovnímu seriálu. Pokračuje se přesně v momentu, kde seriálový předchůdce končí, a tak se nám zde objevují některé postavy, které se dožily až sem. Nutno říct, že pro mě ty méně oblíbené, a tak mi zde citelně chybí moji oblíbenci. Řemeslně je všechno v pořádku, ale El Camino pokračuje v pomalém seriálovém vyprávění, takže to vypadá jako další epizoda seriálu, ale vlastně se nic moc nestane. V seriálovém podání by následovala další epizoda a pak někdy finální katarze, tady tomu tak úplně není. Vidím v El Caminu must see pro seriálové fandy, ale jinak spíše snahu Netflixu parazitovat na své úspěšné značce. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Trochu mě děsila představa, že El Camino bude stylem vyprávění připomínat spíše BCS (pomalé, nicneříkající scény, když už člověk čeká, že přijde vyvrcholení, nic se nestane)... Naštěstí je příběh Jesseho důstojným zakončením Breaking Bad, které si nehraje na nic víc. Je to takový fajn dezert po výborném hlavním jídle. Držel mě napjatou, potěšil nostalgií i SPOILER hořkosladkým happy endem, který si podle mě Jesse zasloužil. Jenom mě mrzí, že jsme se nedozvěděli, jestli dostal Junior svoje peníze... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Scéna, během které si Jesse Pinkman (Aaron Paul) vezme do ruky brouka, je odkaz na epizodu Schovávaná (2009) z původního seriálu, ve které si Jesse brouka téhož druhu nechá rovněž přelézt přes ruku. (LucasAbelle)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama