Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

zigy 

všechny recenze uživatele

Douglas jako prezident hýří vtipnými narážkami na svou funkci a milostná zápletka nám osvěžuje nudné diskuse o politice......určeno pro ženy středního a vyššího věku (které sní o románku s prezidentem), ale i všichni ostatní si přijdou na své, je to inteligentní film, který však nepřekvapí a sází na jistotu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin je sice bůh, ale tady se teprve rozjížděl a navíc ho krotil režisér Rob Reiner, chtějíc točit normální romantickou komedii. Víceméně právě to se mu povedlo, jen k tomu má na poměry žánru vůrazně nadprůměrně inteligentní dialogy. Nebudu to tedy mít Aaronovi za zlé, vždyť to bylo jen ku prospěchu věci - z nepoužitých nápadů pro tento film vznikl základ fenomenálního kultu West Wing. 7/10 ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Pan Reiner je prostě na příjemné romantické a zábavné oddychovky profík a nás navíc zajímá americká politika i historie a prostředí D.C.čka máme velmi rádi. Skvělé obsazení, jemuž vévodí ve své roli velmi dobrý a šarmantní Michael Douglas, k tomu spousta patriotismu, inteligentního humoru, romantiky a svěžesti - zkrátka Dave 2 ;-) 75% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas ve svých nejlepších hereckých letech jako poměrně čerstvě ovdovělý prezident USA? Proč ne! Povedlo se ho totiž během Clintonovvy prezidentské éry vykreslit tak nějak správně proamericky, že s tím určitě v zámoří museli být navýsost spokojeni. Evropského (nebo jakéhokoliv jiného) diváka však může odradit ten přílišný patriotismus, jenže s tím by se asi mělo při sledování filmu o té lidštější prezidentské stránce počítat. Na rozdíl od drtivé většiny ostatních, já při pohledu nad Annette Bening neslintám a upřímně řečeno se mi vůbec nelíbí a ani herecky nijak neoslňuje, takže na čtvrtou hvězdu mi tam tak trochu chyběl faktor uvěřitelnosti, protože tohle vážně není žena, která by klofla nejmocnějšího muže světa, to se na mě nezlobte. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pozerateľná rozprávka pre dospelých. To je všetko. Zaujímavejší je fakt, že amíci vôbec natočia film, ktorý sa hrdo volá "americký prezident", ten film sebavedomo pustia do celého sveta a on zarobí slušné prachy. 47 miliónov len mimo USA, čo by po inflácii bolo v roku 2014 cca 74 miliónov. Veľmi slušné. Predstavte si, že by do kín vletel obdobný "Ruský prezident", "Slovenský prezident", "Francúzsky prezident", "Nemecký kancelár", atď. Zaujímalo by to veľký počet ľudí mimo danej konkrétnej krajiny? Zaujímalo by to ľudí vôbec tam? Čiže celý americký prezident je o. i. predovšetkým dôkazom až zarážajúco obrovského amerického sebavedomia a faktu, že celý svet im to viac-menej žerie. Alebo že politická situácia a spoločenské nálady vo vzťahu k politikom sa za posledných 20 rokov otočili smerom, kedy by podobná báchorka bola s cynickým úškrnom vysmiata z každej kinosály. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)
  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)
  • Natáčanie v bielom dome bolo povolené samotným Billom Clintonom. Pre lepšie pochopenie diania v Bielom dome sprevádzal režisér Reiner vtedajšieho prezidenta Clintona a pozoroval jeho prácu. (rador)

Reklama

Reklama