Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A tady opět narážím na problém s vlastním hodnocením. Jelikož nechci film podhodnocovat, když je všeobecně považován za skvělé dílko, tak mu přisoudím zlatý střed i když reálně bych dal asi silnější dvě hvězdy. Já prostě tyhle soudní tahanice moc nemusím a nic na tom nezmění ani opravdu hvězdné obsazení. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchý scénář je přetavený ve strhující příběh, který dokáže ve správnou chvíli vyvolat ty správné emoce. Nic v něm nechybí - a nic není nadbytečné. Vypráví o zákonu - a o jeho výkladu, o cti a o morálce ... po vojensku ... a především o maximálním nasazení - v bitvě, která se zdá být předem ztracená. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Pár správných chlapů je skutečně film, který dostojí svému názvu a není to jen díky vynikajícím hercům, ale také díky dobře napsaným charakterům. I na takových vedlejších postavičkách, jako jsou dva obžalování, je pěkně vykresleno, co to znamená plnit rozkazy a jakou ctí je býti "americkým" vojákem. :) Právo v soudní síni i nepsané rudé právo (a tím nemyslím vaše oblíbené noviny) rozpracováno do kvalitního scénáře se postará o skvělý filmový zážitek ze staré školy. 8/10 ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jestli ti ho nevykouřila nadřízená důstojnice, tak nevíš co je blaho. Výtečná sbírka rutinních postupů a právnických okoukaností. Cruise hraje mladého, ambiciózního a krásného právníka, který si to strašně dává a za sidekicka má totálně devadesátkovou Demi Moore, která vypadá hůř, než oblečení kohokoliv, kdo na sobě zrovna nemá vojenský stejnokroj. Je to takový pel mel ukázkových vyprávěcích zkratek s ne zas tak překvapivým mini twistem a povinnou opileckou scénou. Cruise jede celou dobu a Nicholson má přitom nominaci za čistých patnáct minut. Smůla. Takové filmy se dnes už netočí jako na běžícím pásu a všichni víme, že je to jenom dobře. Kvůli zábavě je totiž lepší u nich vypít alespoň tři piva. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kvalitná americká súdna dráma s dobrým obsadením, v ktorom vyniká Nicholson a Bacon, ale ostatní im zdatne sekundujú. Na súd sa to síce dostane až v druhej polovici deja, ale ani prvá časť - prípravná - nie je nezaujímavá a napriek dlhej stopáži má film minimum chuchších chvíľ. Typické americké prvky o nabubrelosti vojenských dôstojníkov, ktorým sa musí salutovať aj na súde a ktorí vykecajú pravdu, aj keď ich to bude stáť vojenský krk, či salutovanie za zvuku epickej hudby na znak úcty hlavným predstaviteľom v závere sa dajú očakávať. Našťastie sa to s klišé nepreháňa a nečakane nedôjde ani na románik hlavných postáv. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se od 21. října 1991 do 30. ledna 1992 ve státech Kalifornie a D.C. (Varan)
  • Autor původní předlohy Aaron Sorkin se nechal inspirovat příběhem jeho sestry, která mu vyprávěla o podobném incidentu na Guantanamo. Při něm však došlo pouze k vážnému zranění a nebyla vyšetřována vražda. (don corleone)
  • Autorská práva k uvedení filmu na divadelní prkna byla prodána ještě před premiérou filmu. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama