Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená záležitosť. Rozprávkovosť má ten správny náboj, výprava ten správny nádych a herci sú správne rozprávkovo vybraní a fantasy-postavy úplne ohromujúce. Až na tie fúziky Caryho Elwisa. Vyzeral ako debilko. Za pointou nehľadajte však nič nové, je to príbeh lásky a pomsty, ale správne natočený. Možno klasika. 85%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že môj vek desaťnásobne prekračujúci vek cieľovej skupiny divákov, môže byť prekážkou v zhodnotení diela, ktoré nepochopiteľne figuruje v Top 250 IMDb a má aktuálne 78 % od užívateľov ČSFD. Anglosaské rozprávky vo všeobecnosti narážajú na moje, slovanskými rozprávkami vyformované, vnímanie. Ako vo všetkom, i tu existujú nejaké výnimky (Hviezdny prach). Ale tento film považujem za nepodarok vo všetkých ohľadoch. Nie je možné ho považovať za predstaviteľa ktoréhokoľvek žánru uvedeného v popiske. Dokonca ani ako paródiu, ktorá nie je uvedená. Ale v poriadku, ak sa to niekomu páči má na to rovnaké právo, aké ja mám na to, aby sa mi film nepáčil. Dávam iba dve hviezdičky. Jednu pre Petra Falka a druhú pre chorého chlapčeka. Viac ani ň. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Opravdovou lásku smrt nezastaví, může ji jen trochu pozdržet. Která žena by nechtěla od partnera slyšet něco takového? Neznám takovou. Princezna nevěsta je klasická pohádka smíchaná s prvky fantasy, normálního světa, kde marodí malý kluk a dědeček mu čte pohádku, k tomu jsou přimíchané parodické prvky na klasické pohádky, fantasy a vlastně i na ten náš skutečný svět. I když jako důvod ke sledování téhle pohádky by mi stačil i skvělý Mandy Patinkin bez nadstavby dobrého děje. Co dobrého, bez nadstavby jakéhokoliv děje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oslnivá od začátku až do konce každou minutu plně uvědomělá ujetá parodie na epické velkorozpočtové pohádky. Jestli taková byla už předloha, to netuším, ale na plátně to díky výborně vybraným hercům funguje bezvadně. Víc toho asi nemá cenu psát, snad jen že podobně laděná Ella Enchanted je podstatně víc střelená než tohle, ale Cary Elwes je v obou stejně vtipný, i když hraje zcela opačné role. 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Většina filmu se odehrává v Anglii. Historie hradu užitého ve filmu sahá až do roku 1065. (Kulmon)
  • Je celkem úsměvné, že Fezzik (André René Roussimoff) v pohádce léčí Iniga (Mandy Patinkin) z opilosti, při pomyšlení, že André René Roussimoff byl světovým rekordmanem v pití alkoholu, během 6 hodin dokázal vypít 119 lahví piva o obsahu 12 uncí, což činí přibližně přes 42 litrů. (Nick321)
  • Ve filmu vyjde najevo, že takzvaný „obávaný pirát Roberts“ je Westley (Cary Elwes) a že jméno Roberts se už dávno předávalo z jednoho nositele na druhého. V reálném světě pod přezdívkou „Dread pirate Roberts“ vystupoval i Ross Ulbricht, administrátor kontroverzního dark marketu Silk Road, na kterém se prodávaly převážně drogy. Byl zatčen v roce 2013 a v roce 2015 odsouzen na doživotí. Ovšem vzhledem k charakteru jeho používané přezdívky je možné, že v budoucnu objeví nový „Dread pirate Roberts“. (Nick321)

Reklama

Reklama