Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (530)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když jsem v pubertě viděl Rebely poprvé, zdálo se mi to roztomilé, výborně natočené a s jedinou vadou - přílišnou naivitou. Fascinuje mě, že i s desetiletým odstupem všechno zůstává stejné. Zuzana Norisová mi tehdy učarovala a soundtrack asi nikdy nezestárne. Renčovi se povedl jedinečný a v jeho případě už i nepřekonatelný počin. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Za 2* (velmi shovívavé hodnocení), a to především že jsem jinak velký milovník šedesátých let, stylu, oblečení, a pak samozřejmě zlatých písniček které zazněly i zde. Jinak co se týče hereckých ale tady téměř (ne)hereckých výkonů, tak ty zde stály opravdu za starou belu, vyjma snad jen ten v podání mladičké Norisové a bořiče dívčích srdcí Revaie, kteří si myslím že předvedly své maximum. No ale spíš jak ti dva se mi líbili ti druzí mladí herci ve vedlejších rolích.. Choreografie, hudba, kostýmy, masky a barva to byli snad jediné plusy. Letní flirtík se vším všudy, avšak s trochu tragicky špatným koncem pod vlivem událostí z 68', si myslím že svůj účel na dobrou splnil a Renč nám zde tak představil nenáročný odpočinkový film sázející u širšího publika na jistotu.. Ale bohužel nejsou to už ty muzikály na které jsme byli zvyklí.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Musím vám poŠŠŠeptat, že jedině Gina, tedy vlastně Tereza, ví, kde ty kytky jsou, protože Oliverovi Twistovi se líbí Bob a já jezdím bez nehod, neboť jsem ve stínu katedrál zahlédl hvězdu na vrbě. Já mám zkrátka rád písničky z šedesátých let, jsem nadšený z tehdejších dívčích účesů a kýčovitě pestrobarevná klipová stylizace je lahůdkou pro mé oči. Jen ten nejúžasnější a nejkrásnější hezoun Šimon mi přišel příliš umělý na to, abych nefandil úlisnému kariéristovi Hedánkovi, který však zapomíná odmocňovat, takže ani on není pro Terezu ten pravý. V takovou mi nezbývá než nabídnout svou mužnou náruč, ve které by se Tereza ztratila před těmito dvěma pitomci a spolu bychom si mohli vyzkoušet ono sportovně akrobatické cvičení zvané Kámasútra. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento 'písničkový retrofilm', jak napovídá obal DVD, je příjemným nahlédnutím do doby před okupací. Ukazuje přípravu tří studentek na zkoušku z dospělosti, přičemž však o svaťáku potkávají tři mládence uteklé z vojny. Filip Renč krásně barvitě zobrazil realitu, kterou nechal přirozeně prolínat se snovým prostředím. Využil přitom nejznámější hity z let 50. až 60. Vytknul bych snad jen vzhled tří hlavních představitelek, kterým má ve filmu být něco kolem 18 let, ale vypadají na 27 (cca:), a typické, ehm..'renčoviny', které snímek trochu sráží, ale co už? :) "Mně se líbí Bob.." ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Muzikály rozhodně nejsou něčím co bych vyhledával a myslím si, že bych ty co jsem viděl spočítal v pohodě na prstech jedné ruky, ale Rebelové se na české poměry určitě povedli. V pohodě herecké obsazení (pro mě ve své době i několik neznámých tváří) v čele s krásnou Zuzanou Norisovou, super kostýmy a několik do filmu pěkně zakomponovaných známých hitů (především Stín katedrál). Příběh možná není úplně top, ale o něm tento snímek primárně není - ty 4 s odřenýma ušima si to podle mě zaslouží - 7/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Film navštívilo v kinech 429 816 diváků a vydělal 28 916 839 Kč. (Pumiiix)
  • Příběh filmu vznikl takříkajíc "reverzním inženýrstvím" - na základě hudby. Režisér Filip Renč: "Já jsem odmalička poslouchal singly od Gotta, Neckáře a Pilarový, co měli doma máma s tátou. Vždycky když odešli do práce, tak jsem to dával na plný pecky a byly to pro mě největší hity. Něco z toho ve mně zůstalo a po letech jsem ty svoje domácí dětský diskotéky obnovil. Napadlo mě, že bychom se do těch let mohli vrátit a že by bylo dobré využít ty originální nahrávky. Takže jsme je se Zdeňkem Zelenkou vybrali, poskládali do scénáře tak, aby to nebyla jen revuální čísla, ale aby posouvaly děj, a teprve na to jsme ušili story. Nebyl zkrátka první příběh, ale byly první písničky." (NIRO)
  • Postava, ktorú stvárňuje Ľuboš Kostelný, sa predstavila ako Eman z Turčianskych Kľačian pri Martine. V skutočnosti to aj je rodná dedina Ľuboša Kostelného. (rogger)

Reklama

Reklama