Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napínavé od prvého do posledného momentu. A v tomto prípade skutočne platí, že až do toho úplne posledného. Určite vás napadne mnoho filmov, z ktorých Fractured čerpalo, napríklad Kóma, ale napriek tomu si ide vlastnou cestou. Je trochu na škodu veci, že existujú iba dve alternatívy, ako sa veci majú a scenár neponúkne žiadnu tretiu, ktorá by nám na konci odpálila dekel. Napriek tomu záver prinesie poriadne zimomriavky. No a znie to síce nie príliš uveriteľne, ale Worthington tu skutočne hrá. Pokiaľ však máte na neho alergiu, bude vám zase piť krv. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

V napínavém thrilleru hraje Sam Worthington otce od rodiny, který odveze svou ženu a jejich zraněnou šestiletou dceru do nemocnice, pak si zdřímne v čekárně, a když se probudí, tak jeho rodina není k nalezení a nikdo z doktorů ani ostatní personál si ji nepamatuje. Děj je podobně vystavěný jako Tajuplný let s Jodie Foster, přičemž také nechává diváky neustále na pochybách, jestli je hlavní hrdina zmatený a halucinacemi trpící blázen, nebo jestli je ta nemocnice součástí nějakého obřího farmaceutického spiknutí a všichni mu v ní akorát lžou. Snímek po celou dobu lavíruje mezi oběma možnostmi, což udržuje celkem stabilní míru nejistoty, čemuž přispívá i několik pozoruhodných zvratů. Silný závěr kazí akorát to, že při zpětné rekonstrukci toho, co se ve filmu dělo a co kdo říkal, dojdete k velkému množství scenáristických nedostatků a lapsů, kdy film musel být záměrně nekonkrétní a nejednoznačný, aby mohl být dostatečně dramatický a neodhalit pravdu až moc brzy. Pro někoho to možná bude ve výsledku až příliš vykonstruované a hloupé, podívaná je to ale atraktivní a vtahující a režírovaná i zahraná je solidně. ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Ou shit musím říct na začátek. Dobrej, moc dobrej thriller pro mě:) nejdřív si říkám, no dobrý, tak to je jasný, ale pak postupem času se pochybnosti dostavovaly a už sem si vlastně nebyl tak jistý. Depresivní nemocniční atmosféra kdesi v prdelákově celkem fungovala. Nízkorozpočťák, jak má být. Slabší pětihvězda, ale mě to dnes sedlo jako prdel na hrnec:) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to síce thriller s veľmi predvídateľným záverečným twistom, no celý čas to šlapalo na plné obrátky - atmosféra neistoty, pocitu niečoho zlého, paranoje... to všetko vám otvára nožík vo vrecku. Škoda toho záveru, od momentu, čo sa do príbehu zamontovala tá psychiatrička, tak to išlo trochu dolu vodou. Ale aj tak, veľmi slušné, ani na sekundu žiadna nuda, stále sa tu niečo rieši. Rozhodne som dostal viac ako som čakal. Nadpriemer. 75/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TÁTA SE O NÁS POSTARÁ..“ /// Kde je pravda? Kdo lže? Je táta magor, nebo jde o kšefty s lidskými orgány? Sledujeme nekonečnej propletenec pochybností, ve kterém je každej jasnej důkaz po chvíli zpochybněnej. Na obou stranách. Menší rozpočet je umně zamaskovanej atmosférou šílenosti, neustálých pochybností a nejednoznačností v chování většiny postav. Víc než s nějakými efekty si musíme vystačit s příběhem, „halucinogenní“ kamerou a hereckou mimikou, dotvářející atmosféru i děj. „Fractured“ je zajímavě natočený a napínavý thrillerový drama a pro mě rozhodně jeden z těch lepších filmů Netflixu. A je jedno, v kolikátý minutě budete tušit, že… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Začalo mi celkem dost mrdat v kouli. 2.) Stará i mladá jsou fuč! 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama