Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (77)

Makky 

všechny recenze uživatele

Marianne mi fúkla obrovský vietor do plachiet hororového nadšenia a dokázala navodiť veľmi nepríjemné pocity. Úvodné časti zniesli najprísnejšie kritériá a vďačíme za to najmä Mireille Herbstmeyer, ktorej démonické stvárnenie postavy navodzovalo zimomriavky. Tvorcovia neuniesli ťarchu hlavnej linky a nedokázali príbeh dostatočne obohatiť zaujímavejšími vedľajšími postavami a hoci každá časť mala svoje momenty, seriál som dopozeral zo zotrvačnosti. Technicky ide o mimoriadne vydarený projekt, kamera a strih sú na špičkovej úrovni. Marianne možno dieru do sveta neurobí, vďaka Netflixu sa však dostane určite k veľkému množstvu divákov... a to je dobre. 3/4* ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Popravde som trošku sklamaný , od seriálu som očakával viacej. V prvom rade treba povedať že je to príjemne atmosferický hororový seriál s tématikou ktorá ma ohromne baví.Marianne má silné hororové scény kde sa zľaknete, budete cítiť nepríjemne no bohužiaľ aj dosť veľa hluchých miest.Herci nie sú vôbec sympatický možno až na jednu dve výnimky, postavu ktorej by ste fandili si ťažko nájdete.Tak isto aj dosť veľa nelogických vecí, ako napríklad že nikto skoro nerieši úmrtia postáv, dokonca ani poriadne vlastne rodiny.Pochváliť chcem prvú a piatu čas tie boli naozaj výborné a tak isto aj finále aj keď nebolo podľa mojich predstáv. Celkový koniec nechal dvere otvorené, neviem či je to však dobrý nápad. Za mňa niekde medzi 3 a4* no budem milý prikloním sa k lepšiemu. PS: Nechápem prečo starenku ktorá bola najdesivejšia postava odpísali tak skoro. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

občas sice zbytečně na místě přešlapující a na konci sem se v jednom momentu trochu ztratil,ale jinak je Marianne po nepovedeném druhém TO jako balzám na hororovou duši.Když pominu drobné nedostatky,dokáže Bodin velmi slušně budovat atmosféru a bubat jako o závod i ve chvílích,kdy to divák zrovna nečeká.Samozřejmě se nedokáže úplně vyhnout duchařským klišé,ale když už na ně dojde,zvládá je s grácií.Třeba scéna posednutí je asi tou nejlepší kterou jsem viděl za posledních několik let...80% ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda tohto seriálu sa vyvýjala a rozbiehala tak, že som bol nadmieru spokojný a čakal ďalší ,,Haunting of Hill House,,. Bohužiaľ mi tento optimizmus dlho nevydržal a s pribúdajúcim časom sa z toho stala zbytočne naťahovaná a nechcene úsmevná rozprávka pre dospelých, ktorá bola navyše plná nesympatických hlavných postáv. Je veľmi zlé, keď diel trvajúci niečo málo cez pol hoďky dokáže aj nudiť. Samozrejme záver scenáristicky otvorený pre druhú sériu ( ktorú už asi sledovať nebudem ). ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Horory mají skoro vždycky někde logický mezery, pokud jsou tam nadpřirozený jevy. Ale k tomu se ještě vrátím. Tady to celkem filmově funguje. Zvlášť ze začátku s tou zlobabou je to hodně strašidelný. Pak už se člověk trochu otrká a je toho míň, ale i tak mě bavilo koukat. Postavy až na detektiva nejsou teda moc sympatický, ale i to se dá. Vlastně moje nejzásadnější výhrada je, že Marianne někdy funguje jen přes cizí tělo, ale někdy dělá i sama fyzicky náročné věci, třeba někoho táhne nebo mučí. Pak ale nedává smysl, proč potřebuje ty těla. A taky to, že může být jen na jednom místě a přesun zabere dost času, ale zase jindy se přesune během chvilky, jen aby třeba vystrašila spisovatelku. Ale to už jsem u hororů zvyklej, tak si s tím moc nelámu hlavu. Vlastně nejvíc nelogický bylo, když mají pistoli, s tou chvíli střílí, pak ji položí, a když ji pak jeden zvedne, řekne mu hrdinka, že musí natáhnout závěr. To je ale blbost, vždyť tam musel být náboj v komoře... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Písnička, která hraje v epizodě, je „End Title: Film Noir“ od The Texas Chainsaw Dust Lovers. (Duoscop)
  • V čase 19:30, kdy se děti věší na provazech, zazní ústřední melodie z počítačové hry „Little Nightmares“. (Extrakritik)

Reklama

Reklama