Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Garch 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že věrně zpracované podle skutečnosti. Michael Reilly Burke je vynikající v přechodech mezi nejistým zlodějíčkem Tedem, a všehoschopným maniakem. Tím, že režisér natočil průběh rutinní přípravy před exekucí, dal alespoň malou satisfakci rodinám... .PS Je hrozné, že stačí malá anomálie v mozku, něco nesepne jak má a lidství je pryč. ..PPS Jak přemýšlí ty mraky žen, které se do odsouzených sériových zrůd zamilovávají, to mi zůstane záhadou. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy o sériových vrazích, které jsou jedinečné. Tak jako Henry: Portrait of a Serial Killer. Potom jsou filmy o sériových vrazích, které neohromí téměř ničím. Přes (a nebo pro) neustálé vraždění jsou ve výsledku monotónně ubíjející. Těch prvních je strašně málo - ostatně, proto jsou jedinečné. Těch druhých je bohužel mnohem víc, a tento film je zrovna jedním z nich. Pokud znáte story Teda Bundyho, klidně se na tohle zpracování vykašlete. Je totiž docela možné, že i vy byste je natočili invenčněji. I když... zase byste tam asi neměli Toma Saviniho v pidiroličce trochu znuděného policajta. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl suprovej masakr. Krásně to odsejpalo, vraždy byly moc fajn (nebyly sice moc brutálně vidět, ale křik svlečen dodal šťávu) a pár mrtvolek se taky povedlo skvěle namaskovat. Jenom malá škoda je, že ve filmu udělali z Tedyho trochu krypla, když byl v reálu normální sympaťák. Taky to mohlo být klidně delší, chyběl mi tu ten soudní proces nebo aspoň menší vyšetřování. Ale od toho máme už dnes jiný film 95/100 ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud je film o sériovém vrahovi natočen podle skutečné události a natočí se stylem ála teenagerovský horror, nejedná se podle mě o film natočený s nadhledem, nýbrž o režisérovu úchylku nebo špatnou interpretaci. Zajímalo by mě, co by cítili rodiče zavražděných dívek, kdyby viděli, jak ve filmu jejich dceru někdo zabíjí, mučí a znásilňuje tak, že vyplují na povrch komické prvky, které už ze slušnosti do takovéhoto filmu nepatří. Bachaři asi taky byli pěkní pitomci, když jim sériový vrah dvakrát utekl. Postava a charakter Teda Bundyho byly i přes dramatické trhliny vykresleny celkem dobře. Pokud chce ale divák vidět o sériovém vrahovi opravdu syrový film, který si nedělá z tragických věcí prdel, doporučuji film "Henry - portrét sériového vraha". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky režisérovi máme možnost sledovat obě povahy Teda Bundyho. Když je v blízkosti své přítelkyně Lee, tak dokáže být citlivý, pozorný a umí si pohrát s její malou dcerkou. Při sexuálních radovánkách má občas dost podivné nápady a tak není divu, že jim to v sexu dost skřípalo. Jde o docela slušné zpracování příběhu masového vraha. Pro mě jde o jeden z nejlepších filmů z podobným tématem. Mé hodnocení je odvozeno především od celkové náplně filmu, výkonu hlavního herce a postavy Teda Bundyho. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama