Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je pro mě postava, o které jsem viděla již mnoho dokumentů, filmů, záznamů a povídání :) Ale tohle pro mě bylo něco jiného. Něco tak surového, co mi jen více přiblížilo, jak Bundy mohl s danýma lidma jedna, zacházet, co po nich chtěl, čeho dosáhl. Za mě si režisér vůbec nebral servítky - a to je jedině dobře, nicméně - ne úplně pro každého to podle mě ok. Burke se role ujal luxusně a myslím si, že film ukazuje plno hlavních činů, které Bundy spáchal a opravdu mi k němu v tu chvíli pasovalo "Zlo s lidskou tváří". ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Film vypadá opravdu strašně 'osmdesátkově' - když jsem ho sledoval, nevěřil bych, že je z roku 2002. Bohužel to příliš nelze považovat za plus, jelikož je zde spousta momentů, které působí vyloženě komediálně a vybízejí k smíchu. Hádal bych, že to asi nebylo v úmyslu (a nebo mi to k tomu prostě nesedí). Přesto se dá říct, že jsem se pobavil celkem dobře, závěrečná desetiminutovka výsledný dojem přece jen napravuje, ale srovnat tohle dílo třeba s Henrym, tak to je úplně jiná liga... ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla vyvražďovačka v době Hippies. Líbil se mi nadhled vraha při vraždění a podklad pohodové hudby ve filmu (např. scéna jak honí tu "dě*ku" s rozraženou hlavou po lese, ona utíka a on ji s přehledem a ladným krokem pronásleduje). Film je natočen tak, že mu postupem času začnete fandit. Film také ukazuje, že to nebyl výjimečný člověk a každý z nás by s těmito vraždami mohl začít. Konec je smutný a dosti reálně popisuje přípravu na popravu. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je jeden z nejznámějších sériových vrahů a toto není první film, který o něm byl natočen. Vraha zde ztvárnil M. R. Burke a docela se mu daří hrát svou postavu věrohodně... místy působí opravdu démonicky. Scénáristicky to není sice kdovíjak silné, ale život Teda Bundyho to mapuje reálně a bez příkras, takže nakonec jsem byla spokojená. Kdybych měla srovnávat s tématicky podobným Henry: Portrait of a Serial Killer, musím nutně dojít k závěru, že film o Tedovi je slabší počin, který zdaleka nemá takovou atmosféru. Ale i přesto, že tento film místy působí nemastně-neslaně, o podprůměr se nejedná. Koneckonců, život sériového vraha není akčňák:). ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a kvalitně zpracovaný životopisný snímek o nechvalně známém americkém zloději, násilném sériovém vrahovi a zvráceném nekrofilovi. Theodore Robert Bundy, jméno jednoho z nejbestiálnějších zabijáků vůbec. Počet jeho obětí nebyl nikdy přesně vyčíslen, někteří tvrdí, že se mohlo jednat dokonce i o 100 až 150 bělošek ve věku 13 - 26 let, které nejprve nalákal na svůj šarm nebo na velmi vynalézavou lest, poté zabil ranou do hlavy nebo uškrtil a znásilnil. Je nepochopitelné, jak mohli policejní orgány nechat takového člověka dvakrát uniknout na svobodu, ale v USA je zřejmě možné vše. To jediné, co mi na filmu vadilo byl poměrně povrchní přístup. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama