Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nemecká Cinema to kedysi zhrnula slovom sehenswert. V podstate k tomu nie je čo dodať. Je to absolútne zbytočná adaptácia stokrát nakrútenej klasiky, ktorá má omnoho zaujímavejšie spracovania. Takže film bol zrejme určený primárne americkému publiku, ktorému sa do francúzskych filmov príliš nechce. Pre nás je to ale zbytočnosť, ktorá neurazí, ale ani výrazne nepoteší. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty, kteří vyžadují, aby se film co nejvěrněji držel předlohy, ale tohle bylo fakt moc. Dumas se obrací v hrobě a divák se nudí a trpí. Kdyby aspoň po formální stránce to vypadalo k světu, vždyť takové téma vysloveně svádí k velké kostýmní megaprodukci. Jenže tenhle film vypadá jako dražší televizní inscenace, kde se ani tvůrci neobtěžovali s širokoúhlým formátem. Dobrá, mizernou výpravu nechť veme čert, ale ten adaptovaný scenář, to je učiněná hrůza. A nenápaditá režie mistra propadáků Kevina Reynoldse. A Guy Pearce si Strojem času a tímhle paskvilem kope profesní hrob. A to už stačilo. Jdu si dát studený obklad na čelo. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo jako povedené zpracování HMC. Sice jsem neviděl jiný film na tohle téma, ale líbilo se mi to. Úplně jednoduchý děj Vás sice z křesla nevytrhne, ale ty dvě hodinky jsem si užil a neprohloupil. Caviezel zahrál bravůrně, "memenťák" zvládnul záporáka nad moje očekávání a pak tam přijel(a) Mercedes všichni se o ní poprali a to už byl skoro konec filmu. Škoda Mercedes(a za chvíli tu budeme mít "Rychle a zběsile"), ta to měla asi nejtěžší. Jinak čekal jsem tu vyšší hodnocení. 80% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Holt kdejaký bezejmenný pisálek si může v Hollywoodu beztrestně prznit literární klasiku, a že tady se vyřádil festovně. Jenže pokud převyprávění "pro nenáročného diváka" není ani dobrodružnější, ani akčnější, ani vtipnější, ani romantičtější, ani… nic, ale jen k uzoufání nudnější, nesmyslnější (už jen v jaké vypracované formě utekl Dantes po 13 letech žaláře, denně živen naběračkou řídké polévky (OK, k Vánocům měli krysu)), obludně osekané a zjednodušené (pochopitelně), s bezbarvými figurkami namísto charizmatických hrdinů, tak se ptám: Proč??? ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nechť je tento film na věčné časy a nikdy jinak znám jako Umučení Crista. Nechť se James Caviezel kaje za tuto závěrečnou zkoušku kurzu "kterak hrát tím či oním způsobem naprosto zničené postavy." Nechť Kevin Reynolds oblékne košili žíněnou a přísahá, že k žádné knize už více nepozvedne svůj vilný zrak s úmyslem zprzniti ji adaptací. Nechť všichni svatí chrání odvážlivce, jenž by do přehrávače svého disk s filmem tímto vložil a nebezpečí infarktu se vystavil. Nechť se Monte Cristo, který zde panny nevinné svádí a lidi mečem jako mordýř potulný vraždí, navěky propadne do pekla filmového zapomnění. Nechť se konec harlekýnový vlastním cukrem udáví. Nechť divák případný ve zdraví přežije tyto úklady záludné a kletbou jadrnou je ze světa sprovodí. Amen. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Aj keď sa film odohráva vo Francúzsku, nápisy sú tu v angličtine. (ČSFD)
  • Pevnosť D'if je v skutočnosti starý zámok na Malte. (ČSFD)
  • James Frain a Henry Cavill se znovu setkali i během natáčení seriálu Tudorovci (od r. 2007).. (Mayandra)

Reklama

Reklama