Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo české školy jsou sice občas taky docela drsné, ale na ty americké rozhodně nemají. Ani já nebyl nikdy svatoušek, dvojky z chování a podmínečné vyloučení nesmělo na učňáku chybět, ale asi bych si nikdy nedovolil na učitele vytáhnout nůž – v USA jsou ale jiní kabrňáci a tak tu máme další film z drsného prostředí jejich škol v ghettu. Originalitou to zrovna nesmrdí, ale scénář byl obstojný a S. L. Jackson skvělý jako vždy. Atmosféra místy hodně solidní a hlavně to mělo pořádnou „koule“. Na nudu tu prostě nebyl čas. 65% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě trošku přehnaně drsné vykreslení části amerického školství. Ta snaha udělat ze studentů parchanty za každou cenu je až křečovitá. Na druhé straně stojí Samuel L. Jackson, poznamenaný traumatem z napadení žákem na svém bývalém pracovišti. Občas nelogické, občas lehce zdlouhavé a na zpackaném konci ještě morální poselství o tom, že by jsme si měli učitelů vážit. 60% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Povedené školní drama, ve kterém nás Samuel L. Jackson bere na exkurzi po učebnách nejhorších škol v Los Angeles plných grázlů a spodiny. Největší devizou je velmi dobře budovaná atmosféra, kde Vás v průběhu filmu bude hodně mrazit. Samozřejmě Jackson v hlavní roli nemůže být nikdy na škodu. Celkově by to sice mohlo být průměrné drama s výborným hercem v hlavní roli a dobrou atmosférou, ale díky samotnému finále se One Eight Seven lehce odlišuje, a můžeme tak o něm mluvit o nadprůměrů danného žánru. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

První, co mě dostalo, byl skvělej hudební výběr pro tenhle film. Dalším, ne však překvapivým faktorem, bylo, že americká mládež jsou takový zkurvenci. To se pak mají co divit, když tam díky takovejm mají finanční krize a dolar klesá. Ale šak ať klesá... V každým případě Samuel se své role zhostil jak parazit svého hostitele a ukázal, že učitel není žádná piča, když se nasere. Mexikánci a latino byli už horší - popsal bych je asi jako klasické snědochy ve většině americkejch filmů - jako nic zajímavýho a pořád stejný. Někdy mi připomínají něco jak cigány v americkejch poměrech. Film byl trošku lepší průměr, ale když už vím, jak to dopadne, tak to už vidět nemusím. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)

Reklama

Reklama