Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skvělé a vděčné téma temnějších odstínů (nemyšleno rasově) komplikuje délka, zašmodrchanost a pár do očí bijících nepravděpodobností, které do příběhu zavítaly z béčkovějších končin a jsou vyloženě na efekt. Sam (už se mi sem zase pletl Mace) je výtečný, zajímavá je také stylizace a kamera. Byl bych opravdu moc rád, kdyby se tenhle film demonstrativně promítl všem mým oblíbeným kantorům, kteří tvrdí, že třída knihomolů je nevzdělaná a zpustlá banda, která se nedá zvládnout. "Viděl jste Lovce jelenů, pane Gé?" 3,5* ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Některé české učitele bych nahnal do takových škol, protože by si to fakt zasloužili. Jinak ale film docela hezkou poctou učitelům, kteří to určitě nemají lehké. No a film. První hodina je taková bezradná a čekal jsem po ní úplně jiný film. Pak se ale všechno otočí a pan G v podání Samuela L. Jacksona až tak bezradný není. Konec mě hrozně moc potěšil, protože odkazoval na výborný film Lovce jelenů. Jediné, co mě trochu zklamalo, že nás Kevin Reynolds nechává nahlédnout do nitra učitele, který se vypořádává s těžkýma situacema, a potom nám ukáže, že to nitro ve skutečnosti takové vůbec nebylo. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo české školy jsou sice občas taky docela drsné, ale na ty americké rozhodně nemají. Ani já nebyl nikdy svatoušek, dvojky z chování a podmínečné vyloučení nesmělo na učňáku chybět, ale asi bych si nikdy nedovolil na učitele vytáhnout nůž – v USA jsou ale jiní kabrňáci a tak tu máme další film z drsného prostředí jejich škol v ghettu. Originalitou to zrovna nesmrdí, ale scénář byl obstojný a S. L. Jackson skvělý jako vždy. Atmosféra místy hodně solidní a hlavně to mělo pořádnou „koule“. Na nudu tu prostě nebyl čas. 65% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček, který je nesmírně zajímavý a možná i realistický. Reynolds se tu hodně vyřádil a příjemně mě překvapil. Má dost nápadů, který využívá, hraje si s obrazem a kamera je výborná. Některý záběry hodně zajímavý a neobvyklý, to se mi líbilo. Samuel L. Jackson je výbornej a roli mu naprosto věříme, vystihl to dobře. Atmosféra hodně drsná, temná a depresivní, což je pozitivní. Hudba sedla, vyjadřovala přesně to, o čem ten film je. Škoda jen toho konce, ten mě trošku zklamal. Proměna vraždícího studenta byla lehce násilná a nevěrohodná, konec trošku moc přitaženej za vlasy. Nebýt toho, dal bych o deset procent víc. Ještě bych vytknul místy lehkou zmatenost a nepřehlednost. Jinak ale super film, který určitě ještě párkrát uvidím. Zatim jasně nejlepší Reynoldsův film. 70% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Keď zoberieme do úvahy akú disciplínu malo naše školstvo za bývalého režimu, tak je k smiechu, že preberáme a opičíme sa po tomto drzom chaose z divokého západu. Ešte aj dnes je to v našej dobe u nás výnimka, keď v USA denný problém. Netreba sa diviť, že dnešná mládež je drzá a osprostená. Najhoršie je, že dnes tento režim produkuje hromadu poloanalfabetov, čo nedokážu prečítať jednu súvislú vetu, alebo napísať dve vety bez chyby. Žiaľ práve taký sú úspešný v reprodukcii a násobia kriminalitu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)

Reklama

Reklama