Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

187 je v americkem policejnim slangu kod pro vrazdu. Hlavni hrdina proziva striktni fullkontakt s realitou americkeho skolstvi, a to bez hollywoodskeho prikraslovani. Ze sve pozice ucitele i pres osobni traumata opet riskuje obet nejvyssi. Fantasticky zahrane a ne zrovna optimisticke drama ze skolniho prostredi. Nepravem trochu zapomenuty snimek s trpkym poselstvim o stavu americke spolecnosti / skolstvi. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Docela silný odvar. Zatímco v těchto filmech: Mezi řádky a Nebezpečné myšlenky se snaží učitelé studenty něčím zaujmout, tancem, hudbou nebo nějakou filozofickou sračkou, zde se pan Garfield coby vynikající S. L. Jackson vyrovnává s tvrdou realitou. Drsný a brutální film, ale nepochybně zajímavý a napínavý. Doporučuji. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät tu mame ucitela, ktory sa dostal medzi bandu kriminalnikov, ale tentokrat to nebude o tom, ze na konci roka ho budu ziaci prosit, aby na skole zostal, tak ako to poznam z NEBEZPECNYCH MYSLIENOK (1995) s Michelle Peiffer, aj ked je pravda, ze ten film bol podla skutocnosti alebo spomeniem PANU UCITELI Z LASKY 2 (1996). 187 je drsny a nechutne realny film, pri ktorom sa nam obycajnym smrtelnikom ani nechce verit, ze v USA naozaj taketo skoly existuju a skolske vedenia ani nemaju zaujem pozriet sa osobne do pavilonov tried, v akom stave vyzeraju a ktore tieto ziaci navstevuju a mozeme len dufat, ze az do takychto rozmerov to nepride az k nam, aj ked urcite nasilie na niektorych skolach stupa. O ucitelovi, ktory sa dostal do drsnej skoly plneho gangu bola natocena aj parodia s Johnom Lovitzom BLAZNIVA SKOLA (1996), ktora zrejme parodovala uz spominane NEBEZPECNE MYSLIENKY. Je zvlastne a urcite pozitivne, kam vstupil reziser prostrednictvom tohto filmu v porovnani z dobrodruznymi filmami z jeho filmografie, ked si spomeniem na ROBINA HOODA: KRALA ZBOJNIKU (1991), RAPA NUI - STRED SVETA (1994), VODNY SVET (1995), HRABE MONTE CHRISTA (2002) alebo TRISTANA A ISOLDU (2005)... 25.03.2010 ______ Samuel L. Jackson - (Trevor Garfield) +++ John Heard - (Dave Childress) +++ Kelly Rowan - (Ellen Henry) +++ Clifton Collins Jr. - (Cesar Sanchez) +++ Tony Plana - (Principal Garcia) +++ Karina Arroyave - (Rita Martinez) +++ Lobo Sebastian - (Benny Chacon) +++ Demetrius Navarro - (Paco) +++ Hudba: David Darling a Michael Stearns +++ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Darling a Michael Stearns: 1. Slack Hands - Galliano ,2. Spying Glass - Massive Attack ,3. Release Yo Delf (Prodigy Mix) - Method Man ,4. Stem - DJ Shadow ,5. Flipside - Everything But The Girl ,6. Karmacoma - Massive Attack ,7. In November - David Darling ,8. Neither Sing Sing Nor Baden Baden - Big Bang ,9. Raincry - God Within ,10. Pregao - Madredeus ,11. The Wilderness - V-Love ,12. Mankind (Part ll) - Jalal , ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Název filmu je odvozen od čísla paragrafu 187, který v USA označuje zabití v sebeobraně. (don corleone)
  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)

Reklama

Reklama