Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

brutale 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič!!! Samuel L. Jackson (učiteľ Garfield), obklopený, grázlami strednej školy. Jackson pod taktovkou Reynoldsa stvárňuje postavu, ktorú absolútne neviete odhadnúť. Príbeh nemá happyend, nekončí ponaučením, ale zobrazuje dekadenciu systému a snahu vs. nezáujem! Keď vo vás niekto zabije vlastné ja, o smrť svojho tela nemáte strach hazardovať. Záver filmu mi mierne vyrazil dych. Scénar 187 (btw kód americkej poície pre vraždu), napísal učiteľ. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po napadení jedním ze svých studentů, po kterém strávil profesor Garfield (Samuel L. Jakcson) mnoho měsíců v nemocnici, se opět vrací do zaměstnání středoškolského učitele. Jiná škola, jiné město - ale na starost dostává podobně nevychovanou (a nevychovatelnou) třídu plnou agresivní mládeže, a výuka spíš připomíná boj na život a na smrt. A Garfield sám netuší, kam až tento boj mezi nezvladatelnými žáky a neústupným učitelem může zajít ... Nechápu trochu systém amerického školství, kde může student učitele umlátit, aniž by mu hrozil nějaký postih (nebo snad jen vyloučení ze školy), nicméně mám nepříjemný pocit, že k tomu pomaličku taktéž spějeme. Ale zpět k film. Zhruba dvě třetiny filmu se mi zdálo, že jde jen o trochu drsnější kopii Nebezpečných myšlenek s Michelle Pffeifferovou. Ale v druhé polovině filmu se něco změní, a Samuel L.Jackson nevytáhne čokoládové tyčinky (jako M.Pffeifer ve výše zmíněném filmu), ale začne sám obhajovat své právo na život, o nejž jej někteří ze studentů chtějí připravit. Samuel L. Jackson je ve svém hereckém výkonu stoprocentní, a to samé musím (bohužel) říct i o některých jeho studentech (fakt nevím, kde takové bastardy sebrali). 187 je rozhodně snímek, který divákovi uvízne v paměti a nedá se jen tak přejít ... ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl o nějakou tu pětiletku dřív, možná bych hodnotil i výš. Po dvaceti letech služby ve věznici a celkových životních zkušenostech jsem už tak otupělý, že to se mnou moc necloumá. Spíš bych měl otázku: kolik desetiletí se točí filmy s touto tématikou? A kolik roků s tím prakticky nikdo nic nedělá? Nechci se dožít doby, kdy už se takovéto filmy točit nebudou A to z důvodu takové brutality, že by byly prakticky nezveřejnitelné. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Problematiku bezmocnosti učiteľov voči intelektuálne slabučkým a zároveň agresívnym jedincom na mnohých amerických verejných stredných školách sme tu už párkrát mali. Tento snímok patrí k tým zvláštnejším, a to bohužiaľ v negatívnom zmysle. Jacksonovej premene na Robina Hooda som jednoducho neveril, vytratil sa pud sebazáchovy, všetci vo filme pôsobili ako hlupáci (čomu však nebolo ťažké uveriť). Nedojala ma ani záverečná esej vygumovanej Hispánky. Jediné plus teda vidím v poukazaní na problém šíriacej sa negramotnosti niektorých menšín v USA. Ten je však všeobecne známy, takže film nezabaví ani nepoučí. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček, který je nesmírně zajímavý a možná i realistický. Reynolds se tu hodně vyřádil a příjemně mě překvapil. Má dost nápadů, který využívá, hraje si s obrazem a kamera je výborná. Některý záběry hodně zajímavý a neobvyklý, to se mi líbilo. Samuel L. Jackson je výbornej a roli mu naprosto věříme, vystihl to dobře. Atmosféra hodně drsná, temná a depresivní, což je pozitivní. Hudba sedla, vyjadřovala přesně to, o čem ten film je. Škoda jen toho konce, ten mě trošku zklamal. Proměna vraždícího studenta byla lehce násilná a nevěrohodná, konec trošku moc přitaženej za vlasy. Nebýt toho, dal bych o deset procent víc. Ještě bych vytknul místy lehkou zmatenost a nepřehlednost. Jinak ale super film, který určitě ještě párkrát uvidím. Zatim jasně nejlepší Reynoldsův film. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)

Reklama

Reklama