Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

campix 

všechny recenze uživatele

Povedené školní drama, ve kterém nás Samuel L. Jackson bere na exkurzi po učebnách nejhorších škol v Los Angeles plných grázlů a spodiny. Největší devizou je velmi dobře budovaná atmosféra, kde Vás v průběhu filmu bude hodně mrazit. Samozřejmě Jackson v hlavní roli nemůže být nikdy na škodu. Celkově by to sice mohlo být průměrné drama s výborným hercem v hlavní roli a dobrou atmosférou, ale díky samotnému finále se One Eight Seven lehce odlišuje, a můžeme tak o něm mluvit o nadprůměrů danného žánru. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekvápko. Jeden z filmov, ktorý ameriku neukazuje zrovna ako miesto, kde by sa dal žiť šťastný život. Obsahovo, zvukovo aj obrazovo veľmi pochmúrna a surová dráma rozprávajúca o tom, že nenávisťou vzniká len ďalšia nenávisť a pomsta neponúka žiadne uspokojenie, ale len bolesť. Ako ďaleko však človek musí zájsť, aby to zistil...? Dokonalá rola pre S.L Jacksona. (8.5/10) ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek ze středoškolského prostředí, který ukazuje její odvrácenou tvář a to jak to vypadá na amerických školách. Jestli je to opravdu tak, jak ve filmu, tak můžeme děkovat za zlatý český školství, kde nejsou žádné gangy, žádní hlídači s detektory kovů a šacující studenty. Rovněž i LA mimo školu je zobrazeno jako odpudivé místo, kde život stojí za houby, než jak ukazují jiné filmy. Konec se mnou také zatřásl. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo české školy jsou sice občas taky docela drsné, ale na ty americké rozhodně nemají. Ani já nebyl nikdy svatoušek, dvojky z chování a podmínečné vyloučení nesmělo na učňáku chybět, ale asi bych si nikdy nedovolil na učitele vytáhnout nůž – v USA jsou ale jiní kabrňáci a tak tu máme další film z drsného prostředí jejich škol v ghettu. Originalitou to zrovna nesmrdí, ale scénář byl obstojný a S. L. Jackson skvělý jako vždy. Atmosféra místy hodně solidní a hlavně to mělo pořádnou „koule“. Na nudu tu prostě nebyl čas. 65% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama