Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl o nějakou tu pětiletku dřív, možná bych hodnotil i výš. Po dvaceti letech služby ve věznici a celkových životních zkušenostech jsem už tak otupělý, že to se mnou moc necloumá. Spíš bych měl otázku: kolik desetiletí se točí filmy s touto tématikou? A kolik roků s tím prakticky nikdo nic nedělá? Nechci se dožít doby, kdy už se takovéto filmy točit nebudou A to z důvodu takové brutality, že by byly prakticky nezveřejnitelné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film z prostředí americké "barevné" střední školy. Je docela děsivé, jak se tam studenti chovají k učitelům. Učitel v podání Samuela L. Jacksona se po útoku ze strany studenta vrací zpět k učení. Chuť pro jeho práci mu to nevzalo. Potýká se ale stále se stejnými problémy, které nakonec eskalují do šílených výšin. Je dost překvapivé, kam až to zajde. Po všeobecném zavržení kolegy a studenty už mu moc rozumných východisek nezbývá... Skvělý výkon. "Tak dělej!" ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne drsny drama. Cekal jsem takovou tu variaci na bandu smejdu, co se polepsi pod vedenim cool ucitele, ale nic takovyho se tady nestane. Studenti jsou az na minimum vyjimek banda tech nejvetsich zmrdu a Samuel si pomalu, ale jiste uvedomuje, ze po dobrym to nepude. A vyvoj filmu je fakt hodne zajimavej a konec je hodne slusnej masakr. Jinak Samuel podava fakt perfektni vykon a vsichni studenti vypadaj skvele prirozene. Mozna obcas to akorat tvurci prehani s tim ukazovanim, jak je system skolstvi spatnej. Trosku mi akorat vadila takova divna, misty psychedelicka kamera, sice to vtahne do deje, ale obcas to pusobilo divne. Hodne dobry 4*. ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže je už pokročilá hodina (20.23) budem stručnejší. Samuel L. Jackson je borec, čo nezaprel ani v tomto kuse. Najprv si približíme prostredie kde sa dej odohráva. Iste si pamätáte na filmy o krokodíloch-aligátoroch pôsobiacich v stokách Nowého Yorku, ktoré nie sú príliš presvetlené a voňavé, tieto stoky si predstavte v uzavretom priestore v tvare kvádra o rozmeroch približne 16 x 10 x 3 m, tieto priestory sú triedy akejsi "pětiletky" pre absolútny suterén americkej spoločnosti. Do týchto tried napustíme nasládly puch parfémov a rozsvietime žiarivky s intenzitou osvetlenia 2 lx, čo je 8 krát viac ako je intenzita osvetlenia mesačného svitu. Toto je obraz oného javiska. Prejdime na hrdinov mihajúcich sa po plátne meňavkovitým pohybom smerom do stredu a zase naspäť. Asi zo 10 ľudí je na tom lepšie dokážu aj chodiť aj sa voziť autom, brm brm to delá. Dej by som vykreslil ako nesúrodý chumáč chlpov, zaseknutý v krku, ktorý vám neumožňuje riadne prežúvať a naplno využívať služby ptyalínu. Čiže ťažko stráviteľný. Ale keď vás nuda pritlačí siahnete aj po odpade ako vyšitom, čo na koniec nie je na škodu, aspoň som si potvrdil jednu vec, a to tú, že už asi nechcem vidieť žiadny film s týmto hercom. Bodka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)

Reklama

Reklama