Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Průměrná jeden a půl hodinová reklama na rockovou kapelu. Scénář je dost střelenej, což určitě ne každému sedne. I já se chvílema bavil, ale občas mi to zas přišlo trapný. Chci pochválit casting a to konkrétně výběr těch čtyř bab, který se zapletou s hlavníma hrdinama. Já bych si dal říct, ať už by šlo o kteroukoliv z nich. :-) A docela se mi líbilo taky vyústění, jak že se borci dostanou na koncert. 60 % Oblíbená část- kněží při zpovědi ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Největší problém toho to filmu vidím v jeho reklamní propagaci, protože pokud opravdu nepatříte do skupinky obrovských fanoušků skupiny KISS, nebo nejste alespoň s někým takovým v blízkém kontaktu, tak jste o tom to filmu asi ani nikdy neslyšeli. Musím říct, že je to škoda, protože i když se jedná o teen komedii, což už samo o sobě automaticky trochu zavání pubertálními výlevy, tak to nepřekročilo moje pomyslné meze a pobavil jsem se místy náramně ( např. perverzní farář :D ). Ano jsou tu scény, které se líbí méně, ale to už tak ve filmovém světě chodí. Herecké obsazení vesměs sympatické a hlavně Edward Furlong mě prostě bavil jako za staré dobré doby druhého Terminátora. Velmi fikaně se vyřešil i scénář, který zhruba v polovině přejde nenápadně do sólového vyprávění. Jasně nečekejte žádné zázraky ( taneční disco bar mě opravdu neoslnil ), ale rozhodně jde o příjemné zpestření této rockové jízdy. Nesmím zapomenout ani na úžasný soundtrack, který je nabitý největšími peckami až k prasknutí a to nejen od KISSáků. Pokud tedy máte strunové nástroje naladěné správným tónem, nemůžete tímto filmem šlápnout vedle. ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Slušná rock 'n rollová komedie s málo známými herci, slušnou porcí zábavy a mnoha klasickými vzorci, tak typickými pro teenagerovské komedie. Pohodový film nejen pro fanoušky heretické skupiny KISS. Za zmínku stojí, že film je parodován ve výborném Not Another Teen Movie, kde si mj. Sam Huntington sám zparodoval svou roli z tohoto filmu. ()

Antimana 

všechny recenze uživatele

Celý čas som si hovorila : "na tú dobu to nie je tak zlé" , neskôr ma rok výroby dosť prekvapil . Istý podiel na tom má aj fakt , že hlavná postava hráva už 20 rokov teenegera :D Stále je to však jedna z tých lepších komédií v žánri " trapas ".Sem tam som sa aj nahlas zasmiala . Najlepšia hláška " vzťah DHB - dáva ti hovno a ty ho berieš" :D ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Agresivnejsia verzia Zemeckisovho I Wanna Hold Your Hand. Postavy su tu vsak bohuzial nesympaticke hovada v najhorsich tradiciach 90's teenagerskych komedii. Ma to vsak super hudbu, cele to pekne slape a obcas som sa dobre zasmial. A navyse KISS mam rad a ich koncert som si velmi uzil. Slusny dobovy zanrovy nadpriemer za silnejsich 6/10. Spominany Zemeckisov debut je vsak uplne ina liga ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Písně "Makin´ it" od Davida Naughtona, "Escape" od Ruperta Holmese a "Highway to Hell" od AC/DC, které ve filmu zazní, v době, kdy se film odehrává, ještě neexistovaly. (liquido26)
  • Čtveřice hlavních hrdinů jsou členy hudební skupiny Mystery. Každý z nich symbolizuje jednu postavu ze skupiny Kiss a ve filmu má dokonce i odpovídající partnerku. Hawk představuje zpěváka a kytaristu Paula Stanleyho a skončí se supermodelkou. Jam představuje Petera Crisse a jeho dívka se jmenuje Beth (podle písně, kterou Peter Criss pro Kiss napsal a zpíval), Lex představuje Gene Simmonse a jeho dívka se jmenuje Christine (podle Simmonsovy písničky Christine Sixteen). Trip představuje Ace Frehleyho a jeho dívka je poněkud extravagantní a vypadá jako z vesmíru. (liquido26)
  • V autě udělá Christine poznámku o tom, že Kiss určitě někdy v budoucnu nazpívají disco song. Kluci se jí vysmějí, ale ve skutečnosti Kiss rok poté, co se film odehrává, disco song skutečně napsali. Jedná se o jejich nejznámější píseň "I Was Made For Loving You Baby." (liquido26)

Reklama

Reklama