Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (875)

Jordan 

všechny recenze uživatele

žáner, ktorý si guy ritchie tak pekne vymyslel a ktorého je tento film zároveň štartérom, mu sedí ako detský zadok na nočník a preto nečudo, že vzniklo dielko tak nesmierne . . . podarené. vtipné, svižné, správne nadávkované, správne pokorenené - či už drsnými postavami a postavičkami, bizarnými situáciami a vždy riadne dopletenými no nikdy nie nechcene či umelo vykonštruovanými zvratmi. Skvelé. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

85% - Stejně jako v Podfu(c)ku tu Ritchie rozehrává rozsáhlou hru s tolika hráči, že docela trvá, než si člověk uvědomí, který je který, co dělá, pro koho to dělá, kdo je proti němu atd. Příběh samotný je v jednu chvíli tak zamotaný, že orientovat se v něm je velmi složité, ale s vypětím sil jsem to zvládl. Scénář je brilantní! Zdá se, že je někdo z nich úplně v hajzlu a najednou bum a je v pohodě a v hajzlu je někdo jinej a pak zase jinak... no nářez. Někdy mi však zvraty v ději přišly až moc vykonstruované, takže 85% je myslím tak akorát... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No mám dost silnou tendenci srovnávat s novějším Podfu(c)kem, který jsem mimochodem viděl dříve. No a označil bych tento film jako mírně lepší. Hlavně po stránce scénáře, protože je tu spousta vtipných až absurdních situací. A ač je děj trošku překomplikovaný obrovským množství vedlejších postav, tak mi nečinilo větší problém se v něm zorientovat. Stopáž byla zvolena tak akorát a film neměl nějaké větší množství slabších pasáží. Po stránce režie, to bylo mistrovské. Po stránce herecké velmi dobré. Film se mi zkrátka líbil, a to tak že velmi. S plným hodnocením bych tady byl však opatrný. * * * * P.S. Ten konec byl perfektní, ovšem kapku více očekávaný, ale to vůůůbec nevadilo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne tak vostry jako Snatch, ale presto slusna jizda. Na to, ze jde o Ritchieho prvni film to zvlad fakt na jednicku. Ritchie postupne predstavuje jednotlivy postavy a kazdou dostava do nejake situace. A i kdyz se zda, ze vsechny ty situace spolu nijak zvlast nesouvisej, nakonec se to vsechno zamota a propoji a vsechno speje k zaverecny konfrontaci. A ze je fakt poradna. Proste do nejmensiho detailu vybrousenej scenar, to je to, diky cemu si film zaslouzi takle vysoke hodnoceni. Samozrejme musim pochvalit i stylovou kameru, sviznou rezii, drsnou hudbu a v pohode hrajici herce, navic je na vsechny rovnomerne soustredena pozornost a neni tu zadnej hlavni hrdina. Proste vynikajici, misty cerna, krimi komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že ještě žije. Někde z něj teče krev." Bankovní půjčky nevyhledávám, půjčkám z nebankovního sektoru se vysmívám, malej úvěr ze stavebního spoření jsem již dávno splatil a od mafiánů si nenechám zúročit ani zapůjčení lízátka. Nicméně tento pohled na zadlužený gangstery mne hrozně bavil. Patrně za to mohou ty zhulený, opilý či pouze přirozeně pitomý figurky, který scénárista vrhnul do situací nakolik absurdních, že se tomu zkrátka nešlo nesmát, ale lístek na zájezd do londýnskýho podsvětí si kvůli tomu rozhodně kupovat nebudu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Na první den natáčení přišel Vinnie Jones (Big Chris) rovnou z místní policejní stanice, kde byl zadržen za napadení svého souseda. (don corleone)
  • V čase 1:25:40 má Harry Lonsdale (P. H. Moriarty) u zbraně nataženy oba kohoutky, ale přesto vystřelí dvakrát. (dc125)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama