Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (883)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Stylová jízda Guye Ritchieho, ten člověk má úžasné filmové cítění, celovečerní film mu funguje jako dlouhý videoklip (vůbec videoklipová estetika z tohoto filmu přímo čiší - touha neustále experimentovat, neotřelé postupy, střihy, hudba...). Zápletka nic moc, ale přesto děj nepostrádá napětí, překvapení a také dobře graduje. Je to sice postmoderní filmový konstrukt, ale konstrukt stylový a stylotvorný. K dokonalosti ho Guy Ritchie dotáhl ve svém následujícím filmu Podfu(c)k... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Parádní kousek, dnes už možná kultovní. Skvěle obsazené role malých zlodějíčků, v malém, leč výrazném štěku Danny John-Jules z Red Dwarfa (pokud jste ho nepostřehli, je to ten barman co vypráví historku o Rory Breakerovi :)) , vtipy černé až absurdní, za málo peněz hodně muziky a všemu vévodí Vinnie Jones. Filmový materiál, mám-li použít Tylerova slova, jako když celuloid polejete whisky. A super hudba k tomu....Ministr zdravotnictví varuje - pěstování marihuany ve velkém způsobuje ztrátu prstů na nohách:) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

G. Ritchie prišiel so štýlom rozprávania, ktorý potom ešte úspešnejšie, ako cez šablónu použil vo filme Podfuck a časom aj v iných, ale už nie tak úspešne. Nájdeme tu mnoho spoločných prvkov ako mnoho postáv, šialené náhody, vtipné hlášky, tvrdý chlapi, šialený mafiáni a občas nejaký ten blbec. Režisérov rukopis je v obidvoch filmoch okamžite rozpoznateľný. Nemá zmysel komentovať divoký príbeh plný náhod a nečakaných zvratov, ale za zmienku stojí určite spevák Sting, ktorého som videl prvý krát a zahral slušne. Na plný počet to nebolo, ale inak slušne uletená gangsterka. 80%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nádherně zamotaný a hezky vymyšlený. Ze začátku sice keců plno, trochu nuda (bylo moc pasáží bez hudby), ale o to zajímavější konec. Pro mě je minus asi ve 2 místech, kdy se podle mě někdo zachová hloupě. Ale přistupoval jsem k tomu jako k obyčejnému filmu, bez očekáváním takže postupně narůstal můj dobrý dojem. # příběh 8 | hudba 6 | humor 5 | akce 3 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po poslední mrtě promyšlený scénář, který už od prvních scén nádherně směřuje k typicky „ritchieovskému“ konci, ruku v ruce s vytříbenou formou, tvoří jedinečný celek, jehož sledování je čistým filmovým požitkem. Podle přísných měřítek dávkovaná směs násilí, černočerného humoru a všemožné absurdity, je natočena v rychlém tempu, kde se detailních kamerových obletů nedopočítáte, podobně jako rychlého střihu anebo podhledů na pomalu kráčející hrdiny. Ale pozor, tohle není žádný Michael Bay! Ritchie má velmi osobitý styl vyprávění, v němž jaksi vynechává hlavní postavy a pouze načrtává různorodé panoptikum londýnského podsvětí. Nutno uznat, že díky snaze být za každou cenu vtipný a cool, občas Ritchie sklouzne až do samoúčelnosti a děj se stane až příliš vykonstruovaným. Jenomže komu to vadí, když se u toho válíte smíchy po podlaze? Mě rozhodně ne. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Stingova manželka Trudie Styler, herečka a hlavně producentka, si přečetla scénář a zcela si ho zamilovala. Když se k ní v polovině devadesátek dostala první verze, líbilo se jí, co chce režisér na plátno dostat, ale bylo třeba hodně přepisovat a upravovat, aby výsledek dostal určitou formu. (pornogrind)
  • Na první den natáčení přišel Vinnie Jones (Big Chris) rovnou z místní policejní stanice, kde byl zadržen za napadení svého souseda. (don corleone)
  • Režisér Guy Ritchie nechá jednu z postav přejet autem. Totéž můžeme vidět i v jeho následujícím filmu Podfu(c)k (2000). (vyfuk)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama