Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (233)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

trochu připitomělé a jednotlivé díly na sebe spíš ne-navazují, ale díky skvělé a takové procítěné hudbě, která se k tomuto žánru hodí jak prdel na wc, je to stejně poutavé a skvěle oddechové ...povedlo se ... a to tehdy mnohem lépe a pár babek než nyní s mega rozpočtem a nudnými herci / čkami a super CGI triky ... pche ! ... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí. Ja vspomínám na jednú časť kedy bola Robinova partia prekliatá a všetci mali biele oči. Vtety som sa v posteli bál otočiť či tam náhodou nebudú. Matne si pamätám, že tento seriál bežal vo verejnoprávne niekoľko krát obrok. Bolo by fajn, keby sa znova objavil, aby fanúšikovia Xeny, Herkulesa a podobných patvarov videli ako vyzerá kvalitný fantasy seriál. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál môjho detstva u ktorého ma sralo, že u nás uviedli len prvé série v ktorých na konci Robina picnú. Takže ďalšie diely s novým Robinom som musel pozerať na nejakej britskej TV a to ma už zďaleka tak nebavilo. Nezaujal ma nový predstaviteľ + som aj tak prd rozumel. Z pôvodnej série si už síce veľa toho nepamätám, ale rád som ju sledoval. 8/10. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No atmosféricky to rozhodně nebylo špatný a působí to rozhodně i dnes, přesto na plný počet mi trochu vadila rozvleklost jednotlivých dílů. Co se týče "výměny" Robina, docela jsem si zvykl a celkově i tat třetí řada měla měla parádní epizody. Ostatní postavy už nebyly tak registrovatelný, třeba takovýho Nasira rozhodně mohlo být víc. Nejlepší epizody: 1x04 - Seven Poor Knights from Acre, 2x05-06 - The Swords of Wayland a 3x07 - Cromm Cruac. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Titulnú úlohu v prvých dvoch sériach stvárnil herec Michael Praed. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. Čo sa týka atmosféry, tak je to jedno z najlepších, najtemnejších a najpôsobivejších spracovaní tejto legendárnej predlohy. Dovolím si tvrdiť, že to môže hravo konkurovať mnohým novším celovečerným kino filmom, ktoré boli o Robinovi Hoodovi natočené. Pre mňa Michael Praed zrejme už navždy zostane tým najcharizmatickejším a najsympatickejším filmovým Robinom Hoodom. **** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Tento díl Československá televize nenadabovala ani neodvysílala kvůli komunistům, protože se tam objevili Židé. (Marpe)
  • Natáčelo se v oblasti bristolských lesů, kde složení vegetace ještě odpovídá stavu 11. století. Na většině území Anglie byly totiž v 19. století vysázeny jedle. (Gwilwen)
  • Ray Winstone při koncipování své role Willa Scarletta vycházel z fotbalového chuligána. (Zdroj: Robin of Sherwood - Making of) (PhillM.)

Reklama

Reklama