Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron i Stuart Townsend byli oba v pohodě. Cruz toho prostoru moc neměla, ale taky se celkem dala (na rozdíl od jinejch filmů, kde hrála). Nejdřív mě zaujal ten hýřivej život, jakej Gilda (Theron) vedla a pak byla aji zajímavá část, když se válčilo. Myslím, že nebudu zuřit, když mě někdy někdo připoutá k židli a bude mě nutit, abych se na to koukl ještě jednou. Ale dobrovolně bych si s tím dal asi tak 5 let pauzu. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh osudových setkání s pozadím přicházející kruté druhé světové války..0bsazení postav, od kterých neupustíte pohled.. Lehkou atmosféru rychle střídá dusno reality války, jen Gilda si nechce připustit, že přichází o své nejbližší.. Nakonec začne bojovat vlastními prostředky, o kterých okolí netuší, že nejsou nepřátelské.. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, jenom jsem očekávala více děje z válečné doby. Ze 130 minut se děj filmu více soustředil na předválečnou dobu ve Francii a ta se situací nijak nelišila od života v ostatních evropských městech. Mohu říci, že mě místama i film nudil. Takže 80 minut filmu jsem jenom tušila co bude následovat. Válečná doba byla již zajímavější (trochu, ale nepatrně mi to připomělo "Černou knihu" ), jenže na můj vkus to mělo pomalý spád. Nechci zde popisovat jak který herec či herečka hráli. Bylo to dobré, ale na to, jak byla doba hrozná, bylo zde málo příhod a napětí. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že vybočím s hodnocením, tento film vykresluje typický snobský život v 30.tých letech, také vyobrazuje občanskou válku ve Španělsku, 2. světovou válku ve Francii, akce odboje, osvobození a pomstu za "kolaboraci", také se tu setkaly mé oblíbené herečky Ch.Theron, která podala vynikající výkon stejně jako P.Cruz, a Thomas Kretschmann do třetice mých oblíbených. Osobně se mi líbila více druhá hodina tohoto filmu.. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Film sa odohráva v tridsiatich rokoch minulého storočia v Anglicku, Francúzku a v Španielsku. Gilda žije v Paríži vo svojom byte spoločne s s učiteľom Guyem a španielskou uprchlíčkou Miou. Aj ked sa schyľuje k vojne, Gilda si novu situáciu nepripúšťa a zo všetkých síl sa snaží užívať si života. Ale Guy a Mia cítia, že je potrebné proti fašizmu bojovať a tak sa ich cesty rozchádzajú. Pri pohľade na Charlize Theron a Penelope Cruz je vášeň hned na scéne. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama