Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Stillwater má len príbeh, nič viac. Príbeh jedného obyčajného roboša, ktorý ide zachríniť svoju dceru zo zlého frantíckeho väzenia. Dobre, lenže dalo sa to natočiť alebo prestrihať na podstatne svižnejšiu verziu, ktorá by si zachovala to tajomno. Možno by sme oželeli prácu s postavami, do hlbky rozobratý vzťah s tou francúzskou a podobne. Keby tam bol Wahlberg, dostali by sme isto svižnejšiu drámu s rovnakým verdiktom. Síce som chápal všetky nuansy a čo komu kedy išlo, len je to zbytočne dlhé, nudné, rozťahané a polka je po francúzsky. Dobrý príbeh s koncovkou, ale to je tak všetko. Aspoň sme Damona nemuseli odnikial zachraňovať. 2 z 5 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Matt Damon jako Američan Bill, který pátrá v Marseille po vrahovi přítelkyně své dcery, která za její vraždu sedí ve francouzské base. Jednoduchý film, který bude asi pro polovinu lidí jen zdlouhavý, neakční a nudný, ale mne to prostě okouzlilo a pohltilo. Asi je to tím, že jsem prostě nečekal, že hollywoodská star přijme roli tak obyčejného, prostého chlapíka a dokáže ho zahrát tak brilantně přesvědčivě. Celé to působí velmi civilně, autenticky a citlivě a je fakt, že ta délka by mohla být kratší, ale pro mne film, který se mi vryl pod kůži. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Taký zlý kasting som už dlho nevidel. Jediný z hercov, ktorý je aspoň trochu o niečom, je Matt Damon. A aj on je o ničom. Strašne nezáživný, matný, pomalý a divný film. V zásade mi nevadí, ak je niečo žánrovo neukotvené, ale musí to byť proste dobrý film. Stillwater dobrý film nie je. A k tomu je dlhý ako stonožka. Trpel som. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $14,465,535║ Tržby Celosvetovo $19,672,073▐ Sakra toto si teda riadne pohráva s trpezlivosťou diváka, strašne naťahované dráma. Matt Damon tomu dodáva ako takú civilnú iskru, ostatný teda moc neupútajú. Má to zopár dobrých momentiek, téma  dobrá ale na danej ploche príliš vatová výplň. /55%/ ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že půlka filmu se věnovala hledání spravedlnosti pro dceru a druhá půlka životu v Marseille. Délka filmu je zde hodně znát, zbytečných scén, které neměly moc co říct zde bylo poměrně dost. Postava Matta mi přišla dobrá (tvrdá a upřímná), kde každý jeho úsměv byl těžce vydřený. Tempo bylo ze začátku dobré, poté bohužel zůstalo dlouho stát na jednom místě a film neměl čím nabídnout, akce a detektivní práce zde bylo minimum a rozuzlení mi přišlo vcelku jednoduché. Čekal jsem více, takhle je to čistě průměrný film, který ničím nepřekvapí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)
  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama