Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Juto 

všechny recenze uživatele

Pripadá mi to ako Frankensteinovo monštrum z najmenej dvoch poskladaných filmov, ktoré sú nešikovne skombinované plné dier v zápletke, nepravdepodobnosti. Najmenej presvedčivý je režisér McCarthy, ktorý sa pokúša vybudovať nejaké napätie, ale moc mu to nejde, pričom väčšinu tejto práce robí partitúra Mychaela Dannu. Neskoršie dejové zvraty sa stávajú takmer absurdnými, keď do hry vstúpuje Akim. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obvykle škaredá Breslin trčí ve francouzském vězení a jedinou otázkou příběhu, tedy je zda-li oprávněně či nikoliv. Otec v roli Matta Damona za tímto účelem chodí po Marseille, aby dceři pomohl s dopadením skutečného vraha. Že to nebude jednoduché, když není zrovna 2x chytrý, neumí francouzsky a chová se jako slon v porcelánu? Osud mu přihraje do cesty nesmírně sympatickou Camille Cottin. Jak s touto životní šancí on sám naloží? Nebudu vám lhát, o nějaký zázračný film se rozhodně nejedná. Damon se snaží hrát trošku jinak než jsme u něj zvyklí a kdyby někdo z filmu vystřihnul minimálně 20 minut, mohlo to být určitě lepší. Jenže... V hlavě mi po tomhle utkví nejvíce fakt, že Američani zde jsou zkrátka za sebestředné a amorální hovada, které možná na konci čeká i nějaká ta (pro mě nezasloužená) odměna. A osoba která to celé zpískala? Tu nechají na závěr zálibně se koukat na svou pěknou zahradu v teple domova. Home sweet home alias Lhát je v pohodě. 60% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle bezelstnej, rovnej, ale zároveň i jednoduchej dělňas z Oklahomy, je jedna z nejlepších filmovejch postav, kterou jsem v poslední době ve filmu viděl. No, jestli ono to nebude taky tím, že furt čumím jenom na mozkovýplachový béčka, že jo. Každopádně ale jak Dejmona příliš nemusím, tak tahle role se mu fakt povedla. A zdatně mu sekunduje jeho oplácaná lesbická dcera a hlavně jedno roztomiloušký arabský škvrně. Teda vlastně francouzský skvrně, pardon, abych nevypadal jako rasista, protože ve filmu mě několikrát poučili, že rasismus je fuj, teda myšleno jako rasismus bílejch domorodců proti barevnejm přistěhovalcům, teda aspoň to říkala ta Dejmonova francouzská bič s hubenou prdelí. A taky jsem se po roce rád podíval do Marseille. I když loni jsem popravdě viděl úplně jinou Marseille, než tu ve filmu, respektive jiný čtvrti v Marseille. Ještě relativně nedávno (v minulým století) bych si nikdy nepomyslel, že jednou budu moc rád, že nežiju ani v nějakým bigotním prdelákově jako je Oklahoma, ani v multikulturní Francii, ale v tý naší poklidný monokulturní Čechárně. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Hodně podceňovaný. Tak bych označil tenhle film. Nečekal jsem nic, ani jsem se na něj nijak zvlášt netěšil ale pak se rozjelo vcelku zajímavé drama s charismatickým Damonem, který si ve filmu na nic nehraje a najednou ať už s dabingem a nebo v originálu, chceš to sjet až do konce. Nemůžu říct, že bych si to pustil víckrát ale rozhodně to zanechalo silný dojem. Dobře natočené drama ve francouzských uličkách. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Stillwater" nakoniec nie je veľkolepou a silnou drámou, akú som si myslel, že v tomto projekte dostanem, no musím uznať, že to má svoje momentky. Myslím si, že keď sa dostaneme na koniec a pospájame si všetky udalosti dokopy, tak veta "Life is brutal" to perfektne vystihuje. So všetkým čo sa udialo a čo budeme mať možnosť pochopiť to skutočne povie všetko, čo malo. Na jednu stranu ma veľmi teí, že Tom McCarthy poňal film viac realisticky. Z Damona nerobí pomstychtivého akčného hrdinu ale skutočne utrápeného otca, ktorý sa snaží pomôcť svojej dcére, ktorá je zatknutá za čin, ktorý hovorí, že nespáchala. A robí to film viac skutočný. No na druhú stranu by mi občas nevadilo, keby sa mohol aspoň trochu usmiať, alebo dať do jeho výkonu niečo, čo by z neho neurobilo skutočne len uzavretého chlapa, ktorý okrem toho často rozpráva ako pravý američan. Neviem. Mám pocit, že v jeho postave mohlo byť trošku viac emócií, ktoré by to nejako posunuli. A nemôžem povedať, že by sa ho veci a udalosti nedotýkali nijako. Ale väčšinou ho skutočne máme možnosť vidieť s ťažkou kamennou tvárou. A nie som si istý, či to bol správny spôsob ako podať túto postavu. Pretože miestami potom film trošku vedel ubíjať. Síce sme z neho nemali akčnú blbosť, no na druhej strane mohol byť aj o niečo dramatickejší, a mohlo mi viac záležať na tom, čo sa deje na obrazovke. Ale vo výsledku stále dostatočne dobrý film, ktorý som rád, že som videl. Hodnotenie: B ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama