Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem měla od tohoto druhu tvorby pauzu a takhle jednou při procházení Netflixu jsem narazila na pár korejských projektů a oslovil mě především tento kvůli Ye-jin Son, od které jsem kdysi viděla tři její jiné projekty, a která mě už tehdy okouzlila svými hereckými schopnostmi. Stopáž jednotlivých dílů je sice masakr, ale nedala bych pryč ani minutu. Naprostá dokonalost. Ústřední dvojice ve svých rolích exceluje. Zamilovala jsem si i Hyeokův oddíl. Brilantně vyvážené vážné momenty s těmi vtipnými. Četla jsem, že tvůrci spolupracovali přímo s lidmi ze Severní Koreje (žijící v Jižní Koreji) a že vykreslení toho života tam je velmi věrné. Také mě mile překvapilo, jak Korejci celé to téma celkem citlivě zvládli vůbec uchopit. Jako třešnička na dortu pak působí povedený soundtrack. ()

klukluka

všechny recenze uživatele

Nehodnotím, protože jsem u toho vydržel s očima obrácenýma v sloup (hrozná češtinská fráze) 1 a půl dílu. A za tu dobu se mi to líbilo tak z 5-ti procent, nebo spíš vůbec. Což je zvláštní, když to tady teď má procent 86..? Já jsem asi krapet zvláštní… Navrhuju, aby se moje hodnocení nezprůměrovávala s ostatními. Vedle obecnýho ratingu bude nově navíc na ČSFD rating Michalův, ať vám to nekazím, čímž by příkladně Láska padá z nebe dosáhla na zasloužených 150 procent a první místo za nejlepší seroš všech dob. ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Jsem konsternován, šokován. To se nedá ani nijak jinak říct. Obecně vzato nesleduji seriály ani filmy z Asie, ale toto mě dostalo a rozsekalo. Příběh za mě originální a geniálně zpracovaný, sice mnohdy se to vyrovnává telenovele, tak či tak člověka pohltí, vtáhne a je nucen koukat se dál ze zvědavosti, jak to dopadne. Hlavním tahákem jsou zde také hlavní protagonisté, kdy mužské publikum si zamiluje dvě herečky, fenomenální, krásnou Ye-jin Son (Yun Se-ri) a uchvacují pohledem, přenádhernou Seo Ji-hye v roli Seo Tan. Ženské publikum naopak přitáhne ochránce Se-ri a kapitán Jeon Hyeoka (Bin Hyeon) a darebáčka Seung-juna, kterého hraje famózní herec Jeong-hyeon Kim. Navíc oceňuji i zakončení samotného seriálu, které je za poslední dobu, co jsem tak mohl vidět vůbec nejlepší. Nejslabší epizoda je pro mě šestá, bohužel mě nenadchla a proto má nízké hodnocení, ale jinak seriál hodnotím celkově na 5 hvězdiček, čili slušných 85%. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Oh môj Bože! Nádhera od začiatku do konca. Príbeh natočený tak, že som sa v jednom okamihu smiala a v ďalšom ronila slzy ako blázon. Bin Hyeon a Ye-jin Son asi zbytočné písať, že pozerať na nich dvoch spolu by samotné stačilo na seriál, ale je tam množstvo menších postáv, ktoré dopĺňajú príbeh svojimi malými príbehmi a vtipom, myslela som, že po časti odohrávajúcej sa v Severnej Kórei to už lepšie byť nemôže, omyl, Severokórejci v Soule boli roztomilí a vtipní a akční a bolo to ako ľudia z iného storočia v súčastnosti. Pri každej rane, ktorú Bin Hyeon dostal som trpela ako pes, snáď viac ako Se-ri. Bolo to proste.... nemám slov... vyždímalo to zo mňa emócií tak na rok dopredu a záver bol asi najhorší, dúfala som v absolútne dokonalý koniec, ako duša nekonečne romantická a to ako to skončilo boli najsmutnejšie okamihy z celého seriálu aspoň pre mňa... áno nedokonalé konce proste viac útočia na city a presne tak to bolo. Milovala som tie drobné vsuvky o tom ako sa v minulosti stretávali ani o tom nevedeli.... ()

RetroGamer 

všechny recenze uživatele

Láska padá z nebe je zatiaľ najlepší a najemotívnejší romantický korejský seriál aký som kedy videl. Každá jedna epizóda má v sebe toľko emócií a seriál potom do vrecka strčí celý Hollywood. Ku každej postave si urobíte vzťah, hlavne k vojakom zo Severnej Kórei a najviac k hlavným postavám. Ye-jin Son sa stala mojou obľúbenou korejskou herečkou. Odporúčam. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Koreji, Mongolsku a Švýcarsku. (kklepkaa)
  • V tejto epizóde hrá Ri Jung Hyuk (Hyun Bin) počítačovú hru a scéna je podfarbená gitarovým sólom. Toto sólo odkazuje na seriál Vzpomínky na Alhambru (2018), ktorého celý dej je založený na počítačovej hre, striedavo sa odohráva vo virtuálnej realite a práve Hyun Bin v ňom hrá hlavnú úlohu. (jarah)

Reklama

Reklama