Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ukázka postmoderní vyprázdněnosti kdysi tak produktivní kategorie "ukradených těl". Fakulta se nezmůže než na upocené a nedůsledné citace (ve Invazi zlodějů lidských těl přeci nešlo o cizopasení, ale o nevratnou krádež identity), na neškodné konspirace, které naprosto likvidují existenční neklid původní verze a rozuzlení, které mimozemskou invazi v tupém slova smyslu redukuje na možnost zrodit se dokonalejší a dosáhnout ukojení (všechny postavy se nakonec napárují podle svých představ). Ideologický guláš, v němž se motiv ukradeného těla mění v užitkový a efektní trik v jinak klasické "high-school" zápletce o potřebě označkovat si svoje teritorium v kolektivu, působí o to více plytce, že se odvolává na skutečné klasiky, které dokázaly něco víc než jen opisovat archetypální lidský strach z cizince v nás. Navíc je ten film ve vší pubertální tuposti nudný a afektovaný. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Rodriguezův horor se spoustou známých jmen. Film vychází z Invaze zlodějů těl a vůbec se tím netají. Všichni obyvatelé tohoto malého města jsou totiž postupně ovládnuti mimozemskými parazity. Jen malé skupině studentů se daří odolávat a bojovat proti nim. Chvíli jim trvá, než přijdou na to, jak je porazit. Na svou dobu má film dost dobré vizuální efekty. Dobře působí i atmosféra, jen děj je dost ohraný. "Nažer se tohohle!" ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jedinej mimozemšťan na týhle škole jsi ty." Již dlouho mám podezření, že žiju mezi samými mimozemšťany a tento snímek mé podezření jednoznačně vyvrátil. Oni totiž poněkud alergicky reagují na drogy a tato alergie se v mém okolí rozhodně nevyskytuje. Ale abych se vrátil k filmu, tak mě hodně bavil vyřehtaný trenér Willis a byl jsem celkem napnutý z toho, kdopak je královna, kdopak už je nakažený a kdopak zachrání svět. Nakonec byla má zvědavost ukojena, jenže jsem cestou musel přežít mnoho nepřítomných pohledů, vyceněných kusadel a zejména šílené brýle na tvářičce Jordany Brewster. A to mě zase až tak moc nebavilo. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! I když emzák nevyčnívá z davu a i zde hraje hlavní roli přerostlý hmyz, nebo je to aspoň něco podobné švábovi, tak celkově je to velmi povedené scifi, které se tak trochu inspirovalo Invazí lupičů těl, ale to vůbec nevadí. Atmosféra by se díky tomu dala krájet a nikdo netuší, kdo je proměněný a kdo ne. Drogy jsou ale oproti skutečnosti velkým pomocníkem. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Stokely (Clea DuVall) čte knihu od Roberta A. Heinleina s názvem “Double Star“ (Dvojník), která vyšla v roce 1956 a sám spisovatel za tento sci-fi román obdržel o rok později Cenu Hugo. (Stocki)
  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu: Feelers, Untitled Kevin Williamson/Robert Rodriguez Project. (Stocki)

Reklama

Reklama