Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (232)

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou mizerné, což jsem omlouval tím, že hlavní hrdinové jsou profi tanečníci a něco ukážou. Tak to jsem se šeredně spletl, protože ani ukázky špičkových tanečních čísel jsem tam nepostřehl. Jediná dějová linka, která mne zaujala, tak byl učitel herectví Pavel Kříž a alkoholička Issová. Přes mizerné herecké výkony jsem se i párkrát nasmál a jako jediný ze současných seriálů mne zaujal. Charlotte Doubravová je za dvě hvězdy!!! Nějak jsem nepochopil, že premiéru tenhle seriál měl už v roce 2009 na Slovensku. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav na ten nový pokus tv nova o seriál... Hned v úvodních titulcích čtu, že to není ani český nápad, ale nějaký okopírovaný španělský seriál... Uff, ať žije česká originalita. Znělka seriálu, úvodní píseň, mne úplně zklamala. Absolutně nevýrazná. Za pět minut jsem si ji nepamatoval. Inspirace "street dance filmy" tu byla jasně vidět, ačkoli kvalit zámořské provenience to nemělo. Režisér v prvním díle očividně vsadil na časté pobíhání dívek ve spodním prádle aby divák od obrazovek neodešel. Herecké výkony byly v pohodě. Hudba (na výše zmíněnou námitku) dobrá. Cílová skupina 12-18 let (mezi kterou již dávno nepařím) by to mohla hodnotit výše. Hned na začátku prvního dílu jsem chtěl udělit 1*, ale poté se to trochu napravilo a po shlédnutí celého dílu ho hned neodepisuji jako někteří zaujatí ve stylu " je to tv nova, tak je to sr*čka" a hodnotím 2* (procentuálně bych dal 30%), a podívám se ještě na další díly a poté si spravím chuť u seriálu Glee. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Uprimne nechapu zdejsi hodnoceni! Mne to prijde uzasne. Nic podobneho jsem u nas nevidela, coz je plus samo o sobe. Navic je to plne skvele hudby a jeste lepsiho tance, je to vtipne a je to sexy. Herci, kteri museli zvladnout modernu i balet, si to tezce vydreli. Na to, jak jsou mladi, zvladaji sve role vyborne i mimo tanecni parket. Dokonce musim rict, ze me bavi vic nez jejich starsi kolegove, ackoli duo Kriz - Kavalcik jim slape na paty. Dokonce mi nevadi ani Zilkova, kterou jinak nemusim. Nejvic me ale kazdopadne zaujal Filip Cil, ktereho jsem zaregistrovala uz v Kanadske noci. Podle me je to velky talent a doufam, ze o nem jeste uslysime. Tenhle serial je zkratka tak krasne pozitivni a energicky, ze me vzdycky nabudi a rozveseli. A to uz davno nejsem pubertak... coz mi ovsem nebrani v tom, abych se kochala pohledem na hezke polonahe kluky :). Objektivne bych dala 4 hvezdy, protoze serial je nedodelany (predloha ma 6 rad a my se zmohli jen na jednu, coz me dost zklamalo), ale kvuli neskutecnemu podhodnoceni, ktereho se tady serialu dostalo, pridavam patou. ()

MTHRFCKR odpad!

všechny recenze uživatele

Že je Jiří Vejdělek komerčním režisérem jsem věděl už od první chvíle, co se ke mě dostal film Ženy v pokušení. Jeho komerčnost však působila tak nějak elegantně, nenásilně a s čechovitostí ve smyslu humoru. Tento seriál je ale jedním velkým obrovským krokem vedle. A o to víc mě zklamala plejáda výborných českých herců jako jsou 2O - Oldřich Navrátil a Oldřich Vlach nebo Pavel Kříž. Seriál na mě působil dojmem reklamy pro mladé lidi toužících po showbyznysu a neustálé snahy amerikanizace komerčních televizí v Česku. Dost bylo nových talentů v umělých reality-show, a nechci to vidět ani v seriálovém pojetí. ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Obyčejně bych dával odpad, ale po všech midsamrech a ordinacích a všemu podobném, nemám problém dát tři hvězdy. Zaprvé tam hrají sympatičtí herci, jako například Navrátil nebo Klára Issová, dál je to příjemné na oddych a je příjemné dívat se na makající tanečníky, když člověk makal celý den. Sice děj je... vlastně ani není :D, ale jak říkám je to fajn nový seriál, uvidíme, jak dlouho se udrží. Člověk by se měl dívat na První krok lehce s odstupem, přeci jenom v našich poměrech nemůžeme čekat zázraky typu Californication nebo Červeného trpaslíka... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)

Reklama

Reklama