Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (275)

LND 

všechny recenze uživatele

Co tady po herecké stránce předvádí Hugh Grant, je něco opravdu mimořádného. A nejen on, ale i všichni ostatní jsou vynikající. Mysteriózní příběh je chytlavý od samého začátku, kdy je jasné, že se něco děje, ale nevíme co, přes postupná odhalení až do dechberoucího závěru. Atmosféra některých dialogů by se dala krájet. Chválím také to, že na rozdíl od zbytku „detektivního“ žánru tady není jedna scéna, která všechno vysvětlí, ale musí nám to dojít postupně. Seriál rozhodně stojí za zhlédnutí a je to jedna z nejlepších věcí letošního roku. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Zezačátku pomalé a nepříliš zajímavé, ale postupně to graduje a graduje až do brutálně napínavého a nejlepšího možného konce. Skvěle zahrané (není divu, když je tam tolik hereckých kapacit). Z důvodu chybějících a postupně průběžně dávkovaných informací si prakticky až do posledního dílu nemůžete být jistí, kdo je vrah. Takže to zjevně vidím dost opačně než mnozí zde komentující. Souhlasím ale s tím, že to mohlo být kratší a svižnější. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Vynikajici serial ve vsech smerech. Stihl jsem si pustit vsechny dily za sebou a uzil jsem si to. Vsechno zapada do sebe, divak se nemusi bat, ze se bude ztracet v deji, coz nijak nesnizuje celkovy kredit. Bier je moje oblibena reziserka, toci zajimave rodinne namety, ma velky smysl pro detail a v neposledni rade ma uzasne vedeni hercu. Vsichni zahrali sve role vytecne, Kidman (at uz holduje plastikam ci botoxu) nemusi ani hrat, ta mluvi ocima. Za me jedna z nejlepsich aktivnich herecek. Snobske prostredi Manhattanu je taky uzasna kulisa. Jsem sice filmovy, ale tohle je jeden z nejlepsich serialu, co jsem videl. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Zatímco kniha je chvílemi neuvěřitelně rozvláčná, seriál působí kompaktně a děj odsýpá. Duo Hugh Grant a Nicole Kidman (kterým asistuje báječný Donald Sutherland) hraje newyorský manželský pár onkologa a psychoterapeutky, jejichž zdánlivě idylický život se obrátí naruby. Manžel po podezření z vraždy zmizí a postupně se rozplétá otázka, zda opravdu mohl zabíjet. Podobně jako v Jacobově obhajobě i zde divák dostává tu a tam malé nápovědy a filmaři jej přitom úspěšně matou a hrají si s jeho úsudkem. Grant s Kidmanovou předvádí brilantní výkony, jež umocňuje často velmi intimní kamera a vhled do soukromí rodiny je o to intenzivnější. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru, že ženy by měly stárnout s grácií a je rozhodně daleko méně odporné vyprcat vrásčitou MILFku než Franknštajna. To Nikola Frackomužná je zjevně jiného mínění a v momentech, kdy selže kamerový filtr nebo ji zaberou obličej v celé té frontální plasticko - botoxové katastrofě, na vás náhle vybafne něco jako mutant strašlivého Borise Karloffa a obludné Glenn Close, kterou ještě navíc někdo vzal pánví přes držku. Nicméně pokud překonáte ten pocit na zvracení a vyženete z hlavy kompulzivní představy, že se na vás s chroptěním sápe špatně mumifikovaná padesátka, zjistíte, že se navzdory tomu estetickému hororu jedná o výborně napsanou, poutavou, odsejpající a precizně porežírovanou detektivku, jen se zombí v hlavní roli. A i tu zcela vymaže Džentlmeny čerstvě exhumovaný, herecky dokonalý děda Hugo Povolný, ač pílingem a plastickými malformacemi pohrdající, stále šarmantní, který po takovém výkonu může jen litovat, že probuznil svou kariéru vesměs komediálními rolemi lacině čurákujících romantických milovníků a moc se nepouštel do serióznějších či zvrácenějších hereckých poloh. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama