Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2026), 30 h 8 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (218)

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizody se neskutečně vlečou a seriál je hrozná nuda. Vztah ústřední dvojice je navíc založený jen na neustálém zdůrazňování jejich "předstíraní", a to do takové míry, že o ničem jiném ani nemluví. Jejich zamilovanost pak spočívá v pohledech a fantaziích. O komunikaci se za celou dobu nenaučili vůbec nic. Ze všech těch postav mi byly dlouhou dobu nejsympatičtější matky Bridgertonová a Featheringtonová. Což je na romanci teda dost bída. ()

vla_kor odpad!

všechny recenze uživatele

Na něco tak blbého se prostě nedá koukat. Vydržela jsem to celých pět minut, ale bohužel právě těch pět minut se započítává do statistiky Netflixu k divácké sledovanosti. Nebojte, druhou řadu si zcela jistě ani na těch pět minut nepustím. Julie Andrewsová, kam až jsi to klesla... to raději hlásit v nádražním rozhlase. ()

Reklama

Natabar 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepobírám ten hype, který se kolem tohoto seriálu vzedmul. Dlouho jsem se srovnával s (z principu naprosto debilní ideou) rasové hyperkorektnosti a to, že půlka britské šlechty z roku XY je černá. Až jsem si v hlavě nasadil premisu "budu se to snažit přehlédnout a dělat, že nic", dal jsem Bridgertonovým šanci. A bylo to horší než jsem v nejhorších snech mohl očekávat. Tak hloupý scénář, nelogické jednání postav a feministickou propagandu (9 z 10 ženských postav jsou umělým roubováním tužeb a představ novodobých amazonek z počátku 21. století na kulisy 19. století) jsem v této lize neviděl snad 10 let. Místy až bolestivě nekoukatelné. ()

VeliiQ 

všechny recenze uživatele

Asi jako u Tří bratrů a Cuties jsem byla připravena na nejhorší, a nakonec příjemně překvapena - tady teda mnohem víc než u těchto dvou filmů. Při prvním dílu jsem si párkrát postěžovala, moc jsem nechápala, o co autorům jde, po prvním díle mi to už bylo ale úplně jedno - Simon byl prostě skvělý. Nejsem moc fanoušek červený knihovny z tohoto období, ale fakt jsem se do toho zažrala a za jeden den jsem to zkoukla celý. Párkrát jsem si pobrečela, zasmála se, oblíbila si hodně postav a nakonec jsem to dokoukala kulturně uspokojená a připravená klidně na další sérii. Moc se mi líbilo, že žádná postava nebyla zlá, nebo hodná, všechny měly klady a zápory - no možná až na otce Simona. Ale celkově to bylo fakt hezký, optimistický, poučení o tom, jak bych chtěla, aby se k sobě lidi chovali. Skvělý únik od reality. ()

Beznoh odpad!

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy začne být ve filmech Britská královna z dob minulých černá já se odmítám dívat a rodí se ve mě rasismus který ve mě nikdy nebyl. Od okamžiku kdy zkreslujeme realitu jako nějaký zoufalý marketing a promo etnické rovnosti, věřím že to bude mít přesně obrácený efekt a je to bohužel dobře. ()

Galerie (610)

Zajímavosti (86)

  • Jako Clyvedon House, rodinné sídlo vévody z Hastingsu, byl použit barokní zámek Howard (Castle Howard). Nachází se v Severním Yorkshiru na severu Anglie, 15 kilometrů severně od Yorku. Je jednou z největších soukromých rezidencí ve Velké Británii. Největší část zámku byla postavena mezi lety 1699 a 1712. Datování použité v seriálu (v epizodě Šustot sukně paní Colsonová, uvádí, že zámek byl postaven v roce 1706) tedy velmi přesně odpovídá skutečnosti. (Yalka)
  • Po incidentu se šaty, kdy Penelope (Nicola Coughlan) uteče s pláčem ven, zahodí sponu z vlasů. Ta se však později znovu objeví ve vlasech, když píše Lady Whistledown (Julie Andrews), ačkoliv ji Pen nikdy nezvedne. Nicola Coughlan prozradila, že ono zahození bylo z důvodu, že se originální spona ztratila a byli přinuceni udělat novou, nebyla ale zcela přesná. A tak Coughlan přišla s nápadem ji před záběry zblízka zahodit. (klara.leb)
  • Ve scéně, kdy Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) randí se slečnami, hraje houslová verze písně „Stay Away“ od Nirvany. (Yorkcz)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama