Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2026), 30 h 8 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (218)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapily me ty desitky milionu divaku a treti nejsledovanejsi serial na Netflixu u nas,tak jsem si pustil prvni dil. Je to trochu lepsi telenovela s pekne nadrzenymi hrdiny. Povrchnejsi a do sirky nafoukla Pycha a predsudek, v niz vyborne zahrala ta britska vychrtlina s predkusem. Nerikam ze tato hlavni hrdinka neni uhranciva kocka. Je videt ze ve streamovacich spolecnistech maji dobre specialisty, kteri zjistuji co chteji lidi opravdu videt.Nejzabavnejsi pro divaky budou hindsti, cernossti a indicti slechtici.Scenaristka vymyslela, ze si kral vzal cernosku a to umoznilo mensinam ziskavat tituly hrabat. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Doufám, že ti, kdo tu tak strašně brojí proti "přepisování historie", byli podobně vytočení i u Tarantina, různých filmů z devadesátek, kde hraje amerického prezidenta černoch, a asi všech zpracování muzikálu Jesus Christ Superstar. Není to podle skutečných událostí, není to dokumentární film, je to FIKCE. A zatraceně zábavná, ideální eskapismus na jednodenní binge. Pokud vás (jako mě) vždycky zajímalo, jak by vypadala díla Jane Austenové, kdyby v nich bylo o hodně víc sexu, budete (jako já) nadšení. A herecké obsazení je prostě skvělé. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Zmiešaná spoločnosť, výstredné outfity a expresívne kulisy zľahčujú zošnurovanosť, ktorá vyššiu triedu zväzovala omnoho viac, ako chudoba. Lebo obava z nej zbavovala možnosti žiť podľa vlastného vkusu a rovnako ako dnes, si vyžadovala odvahu a ochotu riskovať. Preto urobiť to, čo je správne (duty), bolo najvyššou hodnotou. Aj preto bola pre úspech nevyhnutnosť spojiť ju so schopnosťou čítať medzi riadkami, medzi pohľadmi a drobným pohybom. Zdanlivo sa zaradiť a popri tom si nájsť to svoje. Dnes odvaha nemá už tú cenu, ako v časoch, keď len Viktorka mohla robiť, čo sa jej zachcelo. Nevieme to celkom porovnať, chýba empíria - ale tá predstava vie stále omámiť. Lebo veríme, že my by sme to isto dokázali. Očarujúce! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ideológia proletariátu len naruby. Jeden aj druhý extrém je zlý. Panebože, toto je vraj TOP 10 na Netflixe na Slovensku. A chválené kade-tade. Mňa picne, som holt asi čudný. Výprava však nebola zlá, to musím uznať. Len som sa nestačil čudovať, kde v Anglicku r. 1813 vzali toľko černochov? A kráľovná? Radšej nekomentujem. Bridgertonovci sú odporná karikatúrna reklama na korektnosť. Na tejto úrovni už mimo zdravého sedliackeho rozumu a je to už len k smiechu. Tak treba brať aj celý seriál. Ako výsmech rozumu. 20/100 ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se toho málem štítila, abych náhodou nezahlédla ani minutku, která by mě mohla intelektuálně kompromitovat, až jsem si to jednou pustila - a už po prvním díle jsem se skutečně cítila jako porcelánová cukřenka. A díky dabingu jsem si to asi za měsíc pustila k žehleni zase - a hle už mě chytili, už jsem chtěla vědět, jak to bude dál. Takže jako romantická slaďárnička to fungovalo velice zdařile. A ty šaty! Tak nádherné šaty a v tolika provedeních jsem neviděla absolutně nikde jinde. Žánr červené  knihovny to naplnilo až po okraj. S historií to však nemělo společného zhola nic, tak bylo jistě zbytečné uvádět, ze se to odehrávalo v Londýně v 19. století. A to, že polovina anglicķého dvora byli vznešení černoušci, bylo tak za hranou, až to bylo ftipné; jinak na to asi pohlížet nelze. A ještě si tedy neodpustím varování, že chlápci by si to měli pouštět jedine na vlastní nebezpečí. ()

Galerie (610)

Zajímavosti (86)

  • Outfity Cressidy (Jessica Madsen) napříč sérii symbolizují ptáka chyceného do klece (výrazné barvy, velké rukávy) a v poslední scéně, kdy se Cressida objeví, má ve vlasech řetěz a ptačí klec, jako symbol toho, že je lapena. (klara.leb)
  • Claudia Jessie (Eloise Bridgerton) má na zádech velké tetování, které končí na pravém rameni. V seriálu nosí šaty s výstřihy na zádech, které by tetování odhalovaly, takže před každým natáčením tráví v maskérně čas navíc, aby bylo tetování zakryto. (klara.leb)
  • Nicola Coughlan (Penelope) a Luke Newton (Colin) jsou velkými fanoušky knižní předlohy a příběhu Colina a Penelope. V době natáčení seriálu si navzájem posílali fanouškovské edity a teorie, diskutovali o tom a některé nápady jim bylo dokonce umožněno zakomponovat do seriálu. Nicola Coughlan vzkázala fanouškům, že jejich prosby o to, aby Penelope oslovila Colina místo jménem „pane Bridgertone“, byly vyslyšeny a tato scéna se ve třetí sérii seriálu opravdu objevila. (klara.leb)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama