Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (361)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vianočný príbeh, ako mix hororu, grotesky, dojáku a dobrodružného príbehu, ktorý sa už zrejme teraz stal klasikou, ktorá bude obšťastňovať ľudské srdcia a dušičky po ďalšie nasledujúce Vianoce. Som rád za tradičnejšiu animáciu, ktorá sprostredkováva vždy živšiu a hmatateľnejšiu atmosféru, ako CGI ( aj keď aj tá je tu, ale len ako malá výpomoc ). Skvelá zábava. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dobře, myslím, že mám další tradici, ke které se budu v příštích letech vracet. Klaus je nádherný film, při kterém jsem se uklidnila a připomněla si, že dobro a láska nakonec vždycky zvítězí. Možná je to tím, že jsou Vánoce za dveřmi, ale mně přišla každá minuta s touhle pohádkou kouzelná a plná naděje. Tak jednoduchý, a tak překrásný. 5* ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je v kinech nový animák každý třetí týden a většina z nich jsou tuctové spotřební zboží nebo sequeli, které už s kouzlem jedničky nemají nic společného, se z Klause stává takové malé zjevení. V krásné animaci zabalený velmi dojemný příběh, který je plný humoru i emocí, mě skutečně dostal. Takhle naměkko jsem nebyl už dlouho. Klaus je úžasným a velice originálním počinem, který za srdíčko musí chytit snad každého. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix teda ke konci roku pěkně přitápí pod kotlem a servíruje doslova nejlepší animák roku a ještě k tomu od Španělů, kdo by to jen řekl. Vizuálně se to Pixaru sice nerovná, ale příběh je tak kouzelný, emocionální a vtahující, že se zaryje pod kůži. Moc hezky a informativně zpracovaný příběh o začátcích Santa Clause, který se odehrává v ošklivě působícím městě Smeerenburg, kde dvě rodiny proti sobě válčí už po staletí. Vtipné, milé, dojemné a ke konci i slušně napínavé. Tohle se povedlo. 9/10: ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipná variace na vznik vánočních tradic, na které oceňuji i smutné tóny. Líbil se mi i hlavní vztah, kterým tentokrát nebyla láska, ta hrála roli jen vedlejší linky, ale přátelství mezi zprvu floutkem přinuceným dělat pošťáka na vystrkově a mrzoutským mužem, který dosud žil jenom smutkem a vzpomínkami. Naopak, vůbec mě neoslnila animace. SHRNUTÍ: Jo, listonoši dokážou zachránit svět. To dokázal už Kevin Costner ve filmu Pošťák a pak i ta bezejmenná černá administrativní pracovnice, která v uneseném letadle vysvětlila prezidentovi USA, že může použít na záchranu fax. A dostala za to slíbeno ministerstvo pošt. Viz snímek Air Force One. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Neda Margrethe Labba, ktorá nahovorila laponské dievča Márgu, nehovorí po anglicky. Režisér Sergio Pablos tak cestoval za ňou do nórskeho Tromsø, kde s ňou nahral všetky jej výstupy. (megajalec)
  • Fiktivní město jménem Smeerensburg je založeno na skutečné usedlosti Smeerenburg na Špicberkách, která byla v 17. století prosperujícím velrybářským městečkem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama