Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Han22 

všechny recenze uživatele

Klasická osmdesátková jednohubka - pár fajn hororových povídek, které narozdíl od dvojky nejsou pro mě tak kultovní. EDIT: Tak si ty povídky trochu rozeberu: 1. Father´s Day: Rodinka pořádá oslavu narozenin svého předka, který se tentokrát hodlá dostavit, i když je dávno po smrti a přitom pozabíjet pár členů. Jednoduchá a značně braková zombiárna, useknutá uprostřed - 2/5. 2. Lonesome Death of Jordy Verrill: Stephen King hraje naprostýho vidláka, který se po kontaktu s meteoritem začne měnit na rostlinu jako celé jeho okolí. Neskutečná stupidita - 1/5. 3. Something To Tide You Over: Starý boháč přijde na to, že mu jeho mladá žena zahýbá s milencem a oba je chladnokrevně zakope na pláži a ponechá na pospas přílivu. Úžasný psychopat v podání Nilesena, brilantní finále a nejlepší povídka - 5/5. 4. Crate: V bedně na univerzitě je nalezeno monstrum a profesora napadne, že by ho mohlo zbavit jeho příšerné manželky. Zajímavě vymyšlený příběh, ale opravdu laciná příšera - 3/5. 5. They´re Creeping Up on You: Zlotřilý boháč čelí ve svém supermoderním apartmá invazi švábů, jako pomstu za vše špatné co udělal. Nic víc, nic míň, ale bohatě to stačí - 5/5. Spojující příběh o klukovi, kterému jeho tatík vyhodí komix a on se mu mstí voodoo panenkou stojí za prd natolik, že nemá smysl jej ani pomalu zmiňovat, celkově ponechávám původní tři hvězdičky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $21,028,755Tržby Celosvetovo $-║ Tak z týchto horrorových poviedok som mal triašku ako hrom, ešte v časoch keď som mal asi tak 10rokov, a hlavne z tej o Debne, tú som veru dosť prežíval.... dnes sa aspoň z akejsi nostalgie k tomu vraciam a zostáva mi len možnosť zaspomínať si na detstvo a strach čo mi podobné počiny privodili. Terajšie prehodnotenie tejto "Show hrôzy" nestojí za moc, svojou kvalitou to spĺňa jedine kritéria ako tak v rámci prepracovania masiek, ináč to je všetko riadne béčkové a miestami až nehorázne amatérsky podávané, čo sa dá povedať že to bol aj zámer tvorcov ale asi nechceli aby to tak jednoducho vyznelo a zanechalo len pachuť. Pre dnešného diváka bude táto horror show asi len slabý výkrik do tmy, pri toľkej brutalite čo sa dnes do filmov tlačí. /55%/ ()

Reklama

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Prvá časť Creepshow mala u mňa značný handicap, nakoľko som sa k nej dostal až po dlhých rokoch, zatiaľ čo s jeho o 5 rokov mladším bratom (Creepshow - Plíživý děs) som mal tú česť ešte v detstve na VHS a je zrejme jedným z dôvodov, prečo som nakoniec podľahol kúzlu (špeciálne poviedkových) hororov. Prvá poviedka o tortičke sa mi dosť páčila - 75%. Druhá so Stephenom Kingom ako farmárom ma výrazne sklamala - 55% a tretia s Leslie Nielsenom v zápornej roli, takto po rokoch už tiež nepôsobila práve peckovo - 65%. Predposledná o potvorke môj filmový zážitok našťastie opäť vylepšila - 75% a posledná so švábmi bola perfektnou čerešničkou na záver - 90%. Ako celok teda hodnotím 4*. Nedá mi ešte nespomenúť, že považujem za veľkú škodu, že na našom trhu nie je možné zohnať originálny fyzický nosič tohto filmu s dabingom a tak mám v zbierke "iba" jeho UK verziu. S dabingom u nás FILMag vydal iba spomínaný Plíživý děs - teda druhú časť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Creepshow sa vynorili spomienky premiéru na STV 30 rokov dozadu. Druhú a tretiu poviedku som si pamätal skoro naspamäť, naopak na zvyšné tri som úplne zabudol. Rovnako aj dnes mám dojem, že práve meteorit a pláž sú najlepšie, čo je ale aj vec vkusu a toho, čo v hororovom žánri preferujete. Obe sú určite najlepšie vypointované, na čom sa už zhodne možno väčšina. Creepshow má úžasnú osemdesiatkovú atmosféru, dôležitú úlohu hrá nostalgický faktor (kto film videl dávnejšie), avšak asi málokto bude považovať celok za kvalitatívne vyrovnaný. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který hodně připomíná seriálové Příběhy ze záhrobí. Je naivní od něčeho takového čekat hrůzu a strašení, od začátku je jasné, že jde v prvé řadě o zábavu nebo černý humor. Vyloženě špatná není žádná povídka, jen jsou některé spíš divné. Když je rozeberu zvlášť (jen hodnocením - ne popisem včetně point jako kupa zdejších retardů), tak první povídka je za 8/10, druhá 6/10, třetí 7/10, čtvrtá 9/10, pátá 6/10. Masky jsou skvělé, má to své kouzlo - něco takového už se dneska bohužel netočí. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (oje)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama