Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasika a kultovní záležitost,zároveň jeden z největších klenotů mistra Romera.Serie několika hororových příběhů,některé pobaví víc,některé míň,rozhodně ale všechny stojí za shlédnutí.Pro mě asi nejzábavnější historka je o chlapíkovi,který se díky meteoritu začne měnit v rostlinu(tohoto chlapíka zde hraje sám veliký Stephen King) a pak povídka poslední o protivných švábech a pánovi,který se rozhodl všechny vyhubit.Pospojím všechny pro a proti a dá mi to krásné 4*. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Romero, jeden z mých nejoblíbenějších režisérů, a King, nad jehož knihami jsem strávila nespočet hodin - od Creepshow jsem očekávala hodně a víceméně se moje očekávání splnila. Povídka první: Vtipná, místy nechutná, ne sice kdovíjak děsivá, ale roztomile pitoreskní -> 4*. Povídka druhá: Stephen King sice ani zdaleka není dobrý herec, ale ty jeho grimasy mě bavily -> 3*. Povídka třetí: Na Leslieho Nielsena jsem zvyklá spíše z komedií a proto mě překvapilo, jak dobře umí zahrát pomstychtivého, nepřejícího a veskrze zákeřného bastarda -> 5*. Povídka čtvrtá: Ta příšera působila poněkud lacině, ale příběh to naštěstí dost zachraňuje -> 4*. Povídka pátá: Nebyla jsem schopna to zkouknout celé, protože mám fóbii ze švábů, ale řekla bych, že lepší jak průměrné to nebude -> 3*. ()

Reklama

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Napsal bych, že King neměl prostor rozpracovat cokoliv zajímavého, protože tohle je povídkovej film. Viděl jsem však krátkometrážní filmy (třeba Patro), které fungovaly lépe než cokoliv zde. Kingova představivost se zde smrskla na nudný brak: Vidlák sáhne na meteorit a pak zaroste mechem. Dědek nechá utopit dva milence a ti se pak vrátí ze záhrobí jako utopenci a udělaj mu to stejné. Učitel najde pod schodištěm starou bednu a v ní nějakou zubatou opici, která zabila školníka, jenž mu ji pomohl otevřít. Když o tom řekl svému příteli, ten se rozhodl, že využije příležitosti a vlákal k opici svou jízlivou manželku. To zní aspoň trochu zajímavě, ale tvůrci ve mně nedokázali vzbudit odpor k manželce a sympatie k jejímu muži, takže ani to nefungovalo. Stále jsem však ve sledování pokračoval, protože jsem si myslel, že posední povídka bude stát za to. Na film jsem totiž narazil skrze jeden seriál o historii hororu (né že by tento film měl sebemenší šanci vzbudit strach), kde se poslední povídka o majiteli velké firmy, který není schopen udržet šváby mimo svůj bílý byteček, interpretovala jako snaha elit udržet Ameriku bílou před všemi těmi “zavšivenými negry”, nebo tak něco. Metaforicky to ale nefunguje a samo o sobě taky ne. Týpkovi prostě lezou šváby do bytu dokud ho celýho nesežerou… Co já s tim? Romero není dobrej režisér a Saviniho efekty to vůbec neutáhnou. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl něco jiného než ostatní. Možná, že to bylo vtipné, ale já ty vtipy nepochopil, možná to bylo strašidelný, ale ani to mi nepřišlo. Obrovské zklaméní. Čekal jsem povedenou horor/komedii s Nielsenem, ale ten mi taky nesedl do role. Prostě jsem tomu nepřišel na chuť. Asi už jsem z úplně jiné generace, která to nemůže pochopit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Creepshow sa vynorili spomienky premiéru na STV 30 rokov dozadu. Druhú a tretiu poviedku som si pamätal skoro naspamäť, naopak na zvyšné tri som úplne zabudol. Rovnako aj dnes mám dojem, že práve meteorit a pláž sú najlepšie, čo je ale aj vec vkusu a toho, čo v hororovom žánri preferujete. Obe sú určite najlepšie vypointované, na čom sa už zhodne možno väčšina. Creepshow má úžasnú osemdesiatkovú atmosféru, dôležitú úlohu hrá nostalgický faktor (kto film videl dávnejšie), avšak asi málokto bude považovať celok za kvalitatívne vyrovnaný. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (14)

  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama