Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl něco jiného než ostatní. Možná, že to bylo vtipné, ale já ty vtipy nepochopil, možná to bylo strašidelný, ale ani to mi nepřišlo. Obrovské zklaméní. Čekal jsem povedenou horor/komedii s Nielsenem, ale ten mi taky nesedl do role. Prostě jsem tomu nepřišel na chuť. Asi už jsem z úplně jiné generace, která to nemůže pochopit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pět mírně nedomrlých povídek z pera Stephena Kinga a kamery strýčka Romera. Povídkové filmy osobně příliš v lásce nemám, Creepshow mě taktéž nijak nenadchla. Dokonce jsem chvíli uvažoval o dvou hvězdách. To zažehnala poslední část s brouky, u které jsem celou dobu nervózně poposedal. Nenávidím je. Brrr. Na druhém místě bych ocenil povídku prostřední - opravdu nepěkný způsob smrti. Naopak zavrhl bych povídku druhou, v níž "exceluje" sám mistr King. Bohužel v naprosto nesnesitelné roli. Celkově drobet nad průměr. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brakové hororové historky mistra žánru Steva Kinga převedl Romero do filmových políček přímo skvěle. Patero povídek, ze světa hrůzy a děsu, je napěchované ztřeštěnými Kingovými nápady a černým humorem. Občas mě mrzelo, že je King nevydal jako klasické povídky. Byla by lahůdka to číst. No třeba se vydavatelé někdy rozhoupou a dají u nás do distribuce alespoň původní komiks. V první povídce DEN OTCŮ vás překvapí Ed Harris (s vlasama!), výborné masky a vcelku netypický důvod proč se nebožtík otec vypraví z místa svého posledního odpočinku na poslední dlabanec. 90% OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA nám přináší samotného Stephena Kinga v roli farmáře retarda Jordyho, který se po nálezu meteoritu začíná měnit v... 85% V NĚCO TĚ ZAPLAVÍ se potkáváme se záporáckým Lesliem Nielsenem, který dá milenecké dvojci napít mořské vody. 85% BEDNA nabídne jednomu učiteli východisko ze svízelné situace. 75% BLÍŽÍ SE K TOBĚ, pro mě nejděsivější příběh, je o čistotou posedlém boháči, který čelí útoku pomstychtivých švábů. 85% Všechny příběhy jsou propojeny moc pěknou povídkou o tatíncích, brakových hororových komiksech a voodoo pancence. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Creepshow je 5 povídek mistra psaného hororu Stephena Kinga ve filmové podobě George A. Romera. U těchto povídkových filmů většinou bývá problém nevyváženost jednotlivých povídek. I tady jsou sice slabší i lepší povídky ale nemůžu říct, že by byla nějaká vyloženě špatná natožpak odpadová. Nejlepšími povídkami(za mě) je hned ta první a třetí. Nejslabší povídkou je asi ta kde si zahrál sám S. King. Vyloženě mi ale nevadila. Jako celek klidně Creepshow ty 4hězdy dám. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Antologie hororových povídek (pocta bizarním komiksům EC Comics), která potěší nostalgické fandy 80.let. Pěkné efekty, nadsázka a sbírka hvězdných herců, kteří si pod taktovkou Romera pobaveně střihli svůj první výlet do žánru. Pobaví i Stephen King v roli vidláka a tancující Ed Harris s vlasy. Creepshow uspěla přesně na tom poli, které si předem vytyčila a tak se u ní při pátrání po klasikách hororu nebo probírání kariéry zúčastněných můžete s klidem zastavit, opravdové kulty ale hledejte jinde. Doporučuju 2DVD vydání z Velké Británie s úžasným celovečerním retro-dokumentem. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (14)

  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (oje)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama