Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

anais 

všechny recenze uživatele

Povídkový film z dílny Stephena Kinga a George A. Romea mohl dopadnout mnohem lépe. Jednotlivé příběhy mají většinou vtipný nápad, ale příběh na něj nabalený je uplácaný z ničeho – King coby scénárista tu předvádí maximální podprůměr. Asi nejbizarnější a současně nejnudnější je povídka v níž Stehen King hraje farmáře, který začne obrůstat mimozemským plevelem. Jeho herecká bezradnost plná vyvalených očí a legračních šklebů jistě splňuje Romeovu představu o kvalitním béčku, ale absence děje je tu až moc nápadná. Nejvíc se mi asi líbila první povídka o mrtvém pánovi, který se vyleze z hrobu, aby konečně dostal svůj kdysi slíbený dort. Je to laciná, ale perfektně komixová zábava, s mladým Edem Harrisem ve vedlejší roli. Další tři povídky jsou o staré truhle z níž po otevření vyleze vraždící monstrum, o pomstychtivém manželovi (Leslie Nielsen), který zahrabe svou manželku a jejího milence do písku a nechá je utopit se během přílivu, načež se mu ti dva rozhodnou pomstít, a nakonec o pánovi, který všude vidí šváby. Je to nuda, i když chvílemi na vás dýchne příjemně smradlavý pach těl rozkládajících se na stránkách starých amerických komixů – křiklavé barvy, jednoduchoučké příběhy, a to za pozornost možná stojí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pět mírně nedomrlých povídek z pera Stephena Kinga a kamery strýčka Romera. Povídkové filmy osobně příliš v lásce nemám, Creepshow mě taktéž nijak nenadchla. Dokonce jsem chvíli uvažoval o dvou hvězdách. To zažehnala poslední část s brouky, u které jsem celou dobu nervózně poposedal. Nenávidím je. Brrr. Na druhém místě bych ocenil povídku prostřední - opravdu nepěkný způsob smrti. Naopak zavrhl bych povídku druhou, v níž "exceluje" sám mistr King. Bohužel v naprosto nesnesitelné roli. Celkově drobet nad průměr. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Den otců, pak ta povídka s rostlinou a povídka s názvem Bedna je to asi to nejlepší z celého filmu. Plno černého humoru, místy vcelku solidní atmosféra a jistá originalita povídek se tomu upřít nedá. Na druhou stranu to pro mě není asi tak super věc, jako pro jiné. Dívat se na to, ale dá a účel pobavit to splní. 70% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Antologie hororových povídek (pocta bizarním komiksům EC Comics), která potěší nostalgické fandy 80.let. Pěkné efekty, nadsázka a sbírka hvězdných herců, kteří si pod taktovkou Romera pobaveně střihli svůj první výlet do žánru. Pobaví i Stephen King v roli vidláka a tancující Ed Harris s vlasy. Creepshow uspěla přesně na tom poli, které si předem vytyčila a tak se u ní při pátrání po klasikách hororu nebo probírání kariéry zúčastněných můžete s klidem zastavit, opravdové kulty ale hledejte jinde. Doporučuju 2DVD vydání z Velké Británie s úžasným celovečerním retro-dokumentem. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Scénář - King, režie - Romero. No, rozhodně to mohlo být lepší a ne tak moc béčkové. První povídka celkem ušla. Druhá, kde se sice představil sám King, byla pro mne bohužel odpadem. Další, kde se objevil Leslie Nielsem, pro něj v trochu netypické roli, byla zase o mnoho lepší a mrazivější. Povídka o bedně s tajemným obsahem, byla celkem děsivá, ale na druhou stranu i docela pobavila. Poslední povídka byla zřejmě nejlepší. Nebýt tedy druhé povídky a několika dalších horších míst, jistě by měl film vyhlídky minimálně na 4 hvězdičky, ale prostě to nejde. Jinak to je celkem zajímavé a rozhodně se na to ještě někdy rád podívám. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (14)

  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (oje)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama