Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý, či sa to obnoví na druhú sériu. Úprimne som na to celkom zvedavý. Neviem aké som mal vlastne od "Hollywood" očakávania, no nakoniec ma to veľmi príjemne prekvapilo. Každopádne si treba na úvod uvedomiť jednu dosť podstatnú vec. Napriek tomu, že to miestami tak môže pôsobiť, tento seriál nie je tvorený podľa skutočných udalostí a záverečné finále je takisto absolútna fikcia. Každopádne je zaujímavé, že finálny film súperí so skutočnými filmami, ktoré boli vtedy natočené. Úprimne poviem ale, že ak by sa rozhodli tvorcovia Hollywood priniesť ľuďom bonus vo forme filmu "Meg", ktorý by sme si mohli na Netflixe priamo pozrieť a celé by to natočili naozaj, to by bolo niečo, čo by som si ozaj pozrel. Bez debaty by som bol zvedavý na film z roku 2020, ktorý by pôsobil ako keby ho natočili v roku 1947. Neviem čo si myslíte vy, ale ja by som bol za. Na filme musím pochváliť výpravu a herecké výkony. Obe stránky sú skutočne fantasticky zvládnuté. Vidíme Hollywood (alebo v tomto prípade Hollywoodland) v celej jeho kráse a rovnako aj celej jeho špinavosti. Mám rád postavy v seriáli a chcel som ich vidieť dosiahnuť svoj cieľ. V predposlednej epizóde som bol úplne vyvalený z toho čo sa udialo a je super, že epizóda nechala ten moment skutočne vyznieť. Aby nás potom v závere mohla prekvapiť skutočne skvelým finále. A hoci je to vymyslené, istým spôsobom by som si prial, aby to tak nebolo. Ak plánujú tvorcovia robiť pokračovanie, som tomu otvorený. Sem sa určite vrátim rád. Hodnotenie: A- ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Značně problematický obsah v mnoha směrech, respektive autokritika hollywoodského systému nevyhnutelně zasazená do minulosti, protože když se s problémy nerovnosti, rasismu a xenofobie vypořádáme ve zlaté éře, tak v přítomnosti jakoby neexistovaly. V kontrastu s tím samozřejmě okouzlující a hravá stylizace vytvářející úsměvnou pohádku o cestě za oním Snem, který máme s Hollywoodem tak nějak automaticky spojený všichni. Některé momety jsou skvělé (George Cukor party, Hudsonova první kamerovka), nedokážou ale úplně zakrýt pachuť z otřesné práce s cliffhangery a jejich (nulovými) následky a onu atmosféru party progresivních dokonalých individuí, které v boji s odpornými karikaturami právníků jako z devadesátek prosazují boj za rovnoprávnost a osobního génia v jednom z nejvíce standardizovaných byznysů v historii. Metaforou a nadsázkou všechna zjednodušení neobhájíš. Ještěže tady máme fantasticky napsanou, zahranou postavu Dicka Samuelse, jehož citlivě vedený osobní příběh o celoživotním odpírání, které vybublává na povrch, má v sobě více zadostiučinění než celý přeexponovaný oscarový ceremoniál na závěr. 70 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled. Špičková minisérie s luxusní atmosférou, perfektním příběhem a špičkovým obsazením (Jim Parsons, Laura Harrier, Darren Criss, úplně všichni ostatní). Minimum dějové vaty (vlastně jsem žádnou nenašel), děj utíká, k postávám si rychle najdete vztah a i když konec byl jasný dopředu, přesto byl krásný a zamrzelo mně, že druhá série nejspíš opravdu nebude - což je ale zrovna v tomhle případě jen a jen dobře, protože celá tahle záležitost je naprosto perfektní. Vynikající a fascinující studie filmu, společnosti a doby, ačkoliv místy (snad) občas lehce přitažená za vlasy, ale jinak poměrně dost reálná. Dokonalost, která je navíc s každým dílem neustále lepší a lepší. A závěrečné minuty byly opravdový, nefalšovaný doják. Nádherná věc a nejspíš to nejlepší, co Ryan Murphy kdy vytvořil - a to už něco znamená. 95%. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Parádní jednohubka, kterou bych klidně přirovnal k Tarantinově nedávnému Tenkrát v Hollywoodu, i když v pohledu na Hollywood nemohou být víc odlišní. Ale v obou dvou případech je perfektní obsazení, parádní dobová hudba, skvělé kulisy, vše propracované do nejmenšího detailu a prostě stejně geniální zachycení doby a genius loci Zlatého věku v LA. A do toho stejně pohádkové finále z alternativní historie. V čem se tohle dílo zásadně liší od Tarantina, který tento věk pojímá až naivně idylisticky, je, že je zde Hollywood podroben kritice. A tato sebekritika (i když občas naschvál zobrazena přehnaně) je víc než vystihující a dokáže i laikovi prezentovat kontroverze Hollywoodu, které jsou i dnes hojně debatovány a to konečně i v rámci široké veřejnosti. O to si snímku cením víc, protože pouze sebereflexí se nějaký obor může posunout někam dál a vydat se směrem ze zajetých kolejí. Škoda že podobných sebekritických mainstreamových snímků nevzniká více. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Zhruba v půlce to ztrácí tempo, ale člověk to všem těm odvážným minoritním holkám a klukům přeje, takže přivře oči nad lehce patetickým závěrem. Byť je ta zákulisní hollywoodská zvrácenost a prohnilost někdy mírně iritující, v zásadě jde o dobrou reflexi produkčního pozadí a procesu utváření hvězd. Byť byly jednotlivé postavy celkem ploché a nesly spíše konkrétní funkci, svou pozicí v příběhu, motivacemi a cíli rozhodně stály za pozornost. Navzdory všem těm dámám v popředí jsem stejně nejvíc fandila postavě Claire Wood, blonďaté dcerunce z movité rodiny filmového mogula, která by jednoduše mohla být závistivá bitch, ale je to prostě normální hodná a přátelská holka. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Asi polovina kostýmů, které můžeme vidět v seriálu, byly vyrobeny ručně. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama