Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 8 dílech je na mé straně spokojenost. Každý díl je pohodová jednohubka, která se nesmí brát vážně,  ale s velkou dávkou nadsázky. V prvních 3 dílech mi vadila postava Zedníčka, pak přestal přehnaně řvát a vše bylo O.K. Mezi Kotkem a Polívkovou to pěkně fungovalo a oba mám ráda. Věc na kterou se podívám po čase klidně znovu. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Holmesem z BBC ani nekulhá, prostě je to nesmysl, kromě pár textu kolem hlavy nic společného. Tohle nejsou ani detektivky, je to prostě hláškovací komedie s detektivními prvky, hledat v případech logiku, stavbu, odhalování a pátrání nemá smysl. Některé vtípky jsou vynikající, jiné trapné, prostě k žehlení docela OK. samostatně ani ne. Herecké přehrávání je podstata příběhu. Spíše mne mrzí, že musíme dělat kopie jiných, asi se čeští scénáristé vyčerpali, ovšem ono když vidím ta Místa činu Plzeň, Ostrava anebo Hlavu Meduzy, tak asi opravdu už nápady došly. Takže co bude další? Předěláme skandinávský Most a bude se odehrávat v Praze na Vltavě? Ale zase proti Inspektoru Maxovi, který taky chtěl být hlavně legrační je tohle  lepší, o příšerném Topinkovi ani nemluvě. ()

Reklama

laco176 

všechny recenze uživatele

Nechápem komentáre že odpad. Jasne že to nedosahuje kvalít seriálov Hra O Tróny, ale toto je určené pre úplne inú skupinu divákov. Proste nenáročná zábava na večer pri telke. A mňa to celkom bavilo. Pukance, pivko a Corona - čo viac si želať. Stejne všetky šenky sú zavreté, takže celkom príjemná zábava na večer. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je českých krimi seriálů jako hub po dešti, většina z nich je nezajímavá a nudná, tudíž je příliš nevyhledávám. Tento seriál jsem sledoval primárně kvůli Anně Polívková a rozhodně jsem nebyl zklamaný. Trošku mi to připomínalo takovou českou variantu vražedných čísel. Oceňuji i prostředí, kde se část děje odehrává - prostory nové budovy ČVUT, popř. střecha fakulty stavební. Upřímně doufám, že se natočí druhá série, polootevřený konec rozhodně k tomu dává prostor. <b>75%</b> ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Všichni se zde chovají jako totální retardi. Zejména pak celý policejní sbor je totálně neschopný. Navíc hercům ty role nevěřím ani omylem. Takhle nevěrohodně zahrané postavy jsem už dlouho neviděl. Ačkoli to možná bude scénářem, protože obsazení vypadá papírově slušně. Samotné případy jsou pak extrémně přitažené za palici a jejich řešení přichází naprosto nahodile a totálně nesmyslně. Průběh vyšetřování, jestli se tomu tak dá říkat, je těžce nezajímavý. Bez pořádných stop, bez svědků, bez policejní práce. Navíc plné faktických chyb. Třeba když se nám snaží namluvit, že 7 patrová budova je vysoká 8 metrů. -_- Kdyby alespoň postava "Einsteina" dobře fungovala. Ale i zde seriál selhává. Jeho skopičiny jsou trapné, ale jako velmi trapné. Navíc se po chvíli začnou dost opakovat. Skutečně se zde nedá mluvit o nějaké formě humoru. Svou "inteligenci" v podobě "dedukce" pak předvání maximálně tak 2x za epizodu a to zcela nahodile a nesmyslně. Celkově vzato nebudu zacházet daleko, když řeknu, že mě hloupost seriálu až urážela. Viděl jsem 4 a půl epizody a už nikdy více. 1* 20% ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Naprostá nelogičnost počínání policajtek na koupališti, kde provádějí jakousi úsměvnou „rekonstrukci“. Jedna stojí u bazénu a zkoumá možnost zásahu skokana. Přitom je od cíle vzdálena cca 25–30 m. Je přece nesmysl, aby kdokoliv stál u bazénu, mířil pistolí směrem ke skokanské věži a jaksi „pozapomněl“ na svědkyni plovoucí v bazénu. Kromě toho by vrah neriskoval nezasažení oběti v pohybu, na takovou vzdálenost a za přítomnosti svědkyně (skokan by ho musel vidět a v případě přežití by vraha bez problémů usvědčil). Aby si obě odbornice všechny tyto skutečnosti uvědomily, nemusí dělat naprosto žádnou rekonstrukci. Celá věc je příliš jasná – oběť v pohybu (skok do vody, rotace těla), veliká vzdálenost, svědkyně ve vodě. (pjotri)
  • Anna Polívková, která v seriálu hraje komisařku Lenku Vrabcovou, absolvovala před natáčením kurz, kde se učila, jak zacházet se zbraní. (SONY_)
  • Filip (Vojtěch Kotek) naleje Ambrosii koňskou dávku LSD do čaje, přičemž Ambrosie spí. O chvíli později začne Filip vyslýchat spící Ambrosii, přičemž vůbec neví a nekontroluje, jestli spící Ambrosie vůbec čaj vypila – což je hodně sporadické, protože Ambrosie evidentně neustále spí a je otázkou, jestli se vůbec probrala a čaj vypila. Bez jistoty, že nadopováný čaj vypila, by výslech neměl jaksi smysl. (pjotri)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama