Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojta Kotek a Anna Polívková exceluji za zdatné sekundace ostatních v šílené ptákovině s detektivní zápletkou, na kterou se fakt docela dobře koukalo. Úroveň jednotlivých dílů značně rozdílná, nicméně jako celek dávám první řadě 75%. Druhá řada - první polovina jela na stejné vlně, jako první, pak sešup dolů a spousta nelogických děr, navíc některé díly byly již spíše bizardní, než vtipné, závěr předvídatelný a ještě méně smysluplný, než jsem čekala. Jako celek druhá řada max za 50%. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Holmesem z BBC ani nekulhá, prostě je to nesmysl, kromě pár textu kolem hlavy nic společného. Tohle nejsou ani detektivky, je to prostě hláškovací komedie s detektivními prvky, hledat v případech logiku, stavbu, odhalování a pátrání nemá smysl. Některé vtípky jsou vynikající, jiné trapné, prostě k žehlení docela OK. samostatně ani ne. Herecké přehrávání je podstata příběhu. Spíše mne mrzí, že musíme dělat kopie jiných, asi se čeští scénáristé vyčerpali, ovšem ono když vidím ta Místa činu Plzeň, Ostrava anebo Hlavu Meduzy, tak asi opravdu už nápady došly. Takže co bude další? Předěláme skandinávský Most a bude se odehrávat v Praze na Vltavě? Ale zase proti Inspektoru Maxovi, který taky chtěl být hlavně legrační je tohle  lepší, o příšerném Topinkovi ani nemluvě. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době (snad po desetiletích) byl natočen seriál, který je opravdu povedený, má originální humor a dialogy, které mě nalákají klidně i k opakovanému sledování. Zatímco vážně se beroucí detektivky z dílny našich televizí budí smích nechtěným způsobem, na poli lehkých komedií s kriminální zápletkou si jako divák úplně stěžovat nemůžu. Nedávno odvysílaní Poldové a nemluvně byla sice taková rodinná selanka, ale pobavila mě, ovšem Einstein hraje trochu jiný level. Hodně mě překvapil Vojta Kotek, který dokázal svou roli uhlídat, i díky dobrému scénáři se nesnaží konkurovat výstřednosti jiných svérázných seriálových postav. Jeho hláškující profesor si našel svou cestu, díky čemuž nepůsobí jako Monk nebo Dr. House pro chudé, ale může s nimi hrát důstojnou partii. Anna Polívková mi v roli policistky útrpně snášející svého nepříliš chtěného kolegu rovněž sedí, jen mám u ní problém, že jakmile promluví, vidím a slyším Bohúše Stejskala. A Pavel "El Bunda" Zedníček v roli policajta potěší vždy. Pokud jde o absurdní situace a černý humor, tvůrci se rozhodně nedrželi při zemi. Jak jsem psal na začátku, první seriál po dlouhých desetiletích, který si dám s chutí i v repríze. ()

klara.leb 

všechny recenze uživatele

Takhle. Že to nebude nějaký skvěle zpracovaný kriminální seriál jsme věděli, jsme v Česku. Je tam hodně klišé, hodně chyb (jako vážně, ty Windows Media Playery viditelné skoro v každém záběru na obrazovku? Extrémní cringe), v hodně ohledech je to nedodělané. Ale celkově se jedná o povedený seriál se svižným spádem, námětem, svěžím nápaditým příběhem a vtipnou hlavní postavou. Kotek exceluje - možná proto, že jeho scénář je asi jediný opravdu neodfláknutý. Josefíková nepřestává ukazovat, že na obrazovky prostě nepatří - její projev je horší než z amatérského divadla. Polívková hraje víc sama sebe, než Vrabcovou. Česká verze seriálu Sherlock, která si z toho vzala to nejlepší, nejlépe to sice nezpracovala, ale jedná se o něco, co se Primě vážně povedlo. Chtělo by to ale více dbát na detaily. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je českých krimi seriálů jako hub po dešti, většina z nich je nezajímavá a nudná, tudíž je příliš nevyhledávám. Tento seriál jsem sledoval primárně kvůli Anně Polívková a rozhodně jsem nebyl zklamaný. Trošku mi to připomínalo takovou českou variantu vražedných čísel. Oceňuji i prostředí, kde se část děje odehrává - prostory nové budovy ČVUT, popř. střecha fakulty stavební. Upřímně doufám, že se natočí druhá série, polootevřený konec rozhodně k tomu dává prostor. <b>75%</b> ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Celá scéna, kdy šéf (Pavel Zedníček) volá Lence (Anna Polívková), že Filip (Vojtěch Kotek) měl pravdu a podle pitevního protokolu Miriam Kohoutové měla tato osoba v sobě zvýšenou hladinu amygdalinu, je naprosto nelogická. Pokud zemřela na rakovinu, tedy nenásilnou smrtí, nebyl důvod, aby se dělala pitva. A pokud pojali podezření z nepřirozeného úmrtí a pitvu provedli, měli okamžitě úmrtí vyšetřovat jako vraždu vzhledem k hladině amygdalinu, což se však nestalo. (pjotri)
  • Celý způsob vraždy je nesmysl. U bazénu je boží klid. Naskýtá se otázka, jestli byl zavražděný skokan hluchý a slepý, aby neslyšel a neviděl letící dron. Totéž platí pro svědkyni. Je nepravděpodobné, že by si jen tak skákal, kdyby se nějakých 10 m od něj vznášel dron se zavěšenou pistolí. Mimochodem ta pistole váží nabitá přes 1kg, tedy motory drou by musely pracovat naplno, což skutečně není nic tichého. Dron by musel být velmi blízko, aby pravděpodobnost zásahu byla vysoká a aby nebylo nutné střelbu opakovat. (pjotri)
  • Premiéru první epizody sledovalo v průměru více než jeden milion diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera i celého dne. (rublik05)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama