Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kotek jako geniální profesor, u kterého žebrá Policie ČR o pomoc s vyšetřováním, protože si neví rady. Tahle konstrukce už tady byla mnohokrát, ale ještě tu nebyl hlavní hrdina feťák,lhář, zloděj, který umírá, citově deprimovaný jedinec, který s ženskýma zachází jak se slepicemi, což dokazuje když každý díl dostane do postele nějakou děvu. Nemusím ani Polívkovou a to trapno by se dalo často krájet, ale nejvíc mi vadí, jak je to tupě bez invence okopírované z originálu. Přidaly se jen české reálie a režisér o milimetr odhalil v sex scénách víc české herečky než byly ty německé v originále ( respektive v E07 odhalil komplet i jednu německou tady Victorii Jancke, o které píšou jako o topmodelce - kde jsou ty časy, kdy tohle označení platilo jen pro Claudii Schiffer a jejích pět kamarádek ). Ale nakonec to úplně tragické nebylo a z nějakého záhadného důvodu mne to i pobavilo. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Po recenzi Mirky Spáčilové jsem byl zvědav jestli s ní budu či nebudu souhlasit. Nakonec jsem rád, že jsem se nenechal odradit, protože jsem se u toho solidně pobavil. Kotek mne v té roli v sobotu večer pobavil a v porovnání s Poldou to není žádný propadák. Po zhlédnutí 5. dílu zvyšuji na 4*.  Výborně se u toho bavím. Kéž by takových seriálů domácí provenience bylo víc. Pro mne je to především výborná krimikomedie ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Všichni se zde chovají jako totální retardi. Zejména pak celý policejní sbor je totálně neschopný. Navíc hercům ty role nevěřím ani omylem. Takhle nevěrohodně zahrané postavy jsem už dlouho neviděl. Ačkoli to možná bude scénářem, protože obsazení vypadá papírově slušně. Samotné případy jsou pak extrémně přitažené za palici a jejich řešení přichází naprosto nahodile a totálně nesmyslně. Průběh vyšetřování, jestli se tomu tak dá říkat, je těžce nezajímavý. Bez pořádných stop, bez svědků, bez policejní práce. Navíc plné faktických chyb. Třeba když se nám snaží namluvit, že 7 patrová budova je vysoká 8 metrů. -_- Kdyby alespoň postava "Einsteina" dobře fungovala. Ale i zde seriál selhává. Jeho skopičiny jsou trapné, ale jako velmi trapné. Navíc se po chvíli začnou dost opakovat. Skutečně se zde nedá mluvit o nějaké formě humoru. Svou "inteligenci" v podobě "dedukce" pak předvání maximálně tak 2x za epizodu a to zcela nahodile a nesmyslně. Celkově vzato nebudu zacházet daleko, když řeknu, že mě hloupost seriálu až urážela. Viděl jsem 4 a půl epizody a už nikdy více. 1* 20% ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Konečně Český seriál co není sračka! Bere si to nejlepší ze seriálu "Sherlock" (až ve druhém dílu jsem si uvědomil že tam hraje herec co daboval v českém znění postavu Mycrofta Holmese) a "Limitless" a přimýchává k tomu český punc, akorátní stopáž a stravitelný počet klišé. Druhá série pokračovala dost solidně. Nestydím se za 3 hvězdy! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hloupé, avšak přitažlivé. 1)  Věřte, nevěřte, nakonec jsem zjistil, že mě tento uhozený béčkový seriál docela baví. Lví měrou se na tom podílí 32letý Vojta Kotek, kterému to po zhubnutí sluší a 41letá Anna Polívková ve své typické roli._____ 2)  Výstižný koment: prybka*._____ 3)  28.12.2023 - výrazně horší druhé řadě dominují příšerné dialogy, s nimiž si herci očividně nevědí rady. A děj sám není o nic lepší. Za druhou řadu 1*. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Filip (Vojtěch Kotek) obdržel patent k nočním solárním panelům. O dva roky později se opravdu taková technologie objevila. Vědci ze Stanfordovy univerzity popsali princip solárního článku schopného produkovat elektřinu i během temné, bezměsíční noci. (sator)
  • Epizoda se stala nejsledovanějším pořadem sobotního večera po 20:00, premiéru vidělo 671 tis. diváků (15+). (rublik05)
  • Střílet z pistole z dronu je nesmysl. Náboj 9mm má úsťovou rychlost cca 400m/s (nadzvuková rychlost). Dron nepředstavuje ani zdaleka pevnou základnu, jako např. střelec stojící v relativně pevném a vyváženém postoji a držící zbraň oběma rukama, přičemž ví, že má očekávat zpětný ráz a je na něj připraven. Při výstřelu působí, podle zákona o akci a reakci, velmi silný zpětný ráz, který by s dronem provedl velmi nehezké věci. Minimálně by jej odhodil zpět (dron přece nestojí pevně na zemi, ani neváží cca 80kg a nemá jak kompenzovat tento zpětný ráz). Otázkou je, jak by se to projevilo na konstrukci dronu, ale pravděpodobně by hrozilo jeho akutní rozpadnutí. Mimochodem pistole na dronu nemá žádný „umělý prst“, který by mačkal spoušť. (pjotri)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama