Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Carpenterovy klasiky se odehrává v tu stejnou halloweenskou noc co jednička. Laurie je po hrůzném zážitku hospitalizovaná v místní nemocnici. Hrdinčin psychopatický brácha Michael jí je však v patách. Za pomocí kladiv, injekčních jehel, nožů a skalpelů si razí cestu skrz personál a nechává za sebou krvavou spoušť... Carpenter měl toho roku hodně práce se svou temnou sci-fi Útěk z New Yorku, takže sequel zastínil alespoň coby scenárista a producent. I díky němu Rosenthal vytvořil perfektní slasher, který se originálu může směle rovnat. Myers se proměnil ve vraždící kombajn (10 mrtvých), nikoho nešetří (s výjimkou novorozeňat a jedný báby) a přitom dokáže napínat i děsit po celou dobu až do výborného destrukčního finále. A Jamie Lee to sluší i v paruce. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré pokračovanie prveho dielu. Mychael Myers má zas chuť niekoho sejmut a aký je deň?.....No predsa halloween. Ale jednička bola lepšia. Ale ten Mychael je riadny bujak. 6 ran z revolveru a on sebe normalne ujde. Aj ja by som tak chcel. Tá jeho nesmrtelnost mi tu trošička vadí totiž mohli to natočiť trocha reálnejšie. Ale keďže to má byť aj tak vymyslený a hlavne "horor" tak nech je po vašom. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přesunutí děje do prostředí nemocnice se ukázalo býti skvělým tahem. V té době to ještě nebylo okoukané, což samozřejmě přineslo plusové body a jatka mohla začít. Ono celkově se v tomto filmu objevila celá řada originálních prvků a momentů, které už následně jen každý druhý okopíroval a díky tomu vzniklo ono mnou nepříliš neoblíbené leč často používané slovo „klišé“. Atmosféra neztratila nic ze své ponurosti a to samozřejmě i díky opět skvělému hudebnímu a zvukovému doprovodu. Navíc se zde výrazně přitvrdilo, což bylo jen a jen dobře. Michael Myers se začal ihned činit a počet nemocničního personálu se začal snižovat doslova raketovou rychlostí. Musím ocenit, že i tentokrát použil vše, co mu přišlo do ruky a nespokojil se jen s nožem či šnůrou od telefonu. I díky tomu se dočkáme několika vcelku povedených mordů (horoucí voda, injekční stříkačka, skalpel…). Dalším důležitým faktem k cestě za úspěchem bylo i to, že se v obsazení hlavních postav nedošlo k žádné rapidní změně. Jamie Lee Curtis a Donald Pleasence se ukázali býti už v prvním Halloweenu vynikající volbou a tak změna nebyla potřeba. K té došlo jen u představitele samotného zabijáka Michaela Myerse. Jediné co mi u dvojky trošku vadilo, bylo to, že ani zde se tvůrci nevyvarovali několika nesmyslům a protiřečením si (při příjezdu do nemocnice se doktor zeptá 17 leté dívky, kdy jste dostala naposledy tetanovku? I v událostech a datumech ohledně rodiny Myersových a adopci Laurie jsou tam jisté nesrovnalosti, ale tak nechci být hnidopich…Důležité je, že se těším na další díl. Dvojka je v mých očích stejně solidní podívaná jako jednička. Úplný TOP to není, ale nadprůměrná záležitost určitě. 80% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

"John Carpenter natočil za malý peníz hororovou klasiku a vydělal na tom balík!" "Musíme kout železo, dokud je žhavé!" Tohle si určitě řekli hollywoodští producenti a pustili na svět jednu z nejdelších filmových sérií. Co na tom, že nestojí za nic.... Jedna z věcí, kterou filmu nikdy neprominu je nelogičnost a té tady nalézám dost. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Rosenthal sice navazuje tam, kde Carpenter skončil, ale v jeho podání je druhý Halloween jen zdatné "nechtěné" béčko, které nejvíc těží z pocitů nastolených prvním dílem. Nepříjemné hudby (i když značně pozměněné) a vyprázdněných exteriérů se dočkáme stejně jako minule, jen už to není to pravé. Násilný přechod do nadpřirozena a přerod Michaela Myerse do podoby démona už bohužel přináší více logických děr ve scénáři, než je zdrávo. Nakonec všechno, co dělá tenhle druhý díl koukatelným a napínavým, je Rosenthalovo zdatné imitování Carpenterových propriet. Překvapivě se mu to ale daří. 7/10 ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nemecku, Islande a Nórsku. (Paldiny)
  • V jedné scéně Jimmy (Lance Guest) uklouzne po krvi, která mu znečistí oblečení. Když ale ke konci filmu jde k autu, oblečení má zcela čisté. (Amras)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama