Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Začíname plynulo tam kde sme skončili. Cundeyho kamera je rovnako perfektná ako v prvej časti. Atmosféra a hudba sa znova pomaly dostáva pod kožu. Len tie postavy sú prázdne a nezaujímavé. A Majkl hoci veľký chlapík a zabiják, je strašne pomalý. Pozerať sa na tento film vo mne necháva pozitívne pocity skôr z tej formálnej stránky než z tej príbehovej. Dokonca si myslím, že je veľmi prekvapivé ak sa z takejto veci stal tak výrazný kult. Zabijačkové veci moc nemusím. Hlavne keď sa vrah dostáva všade a zabíja všetkých. Aj napriek tomu, že niekoľko krát zomrie. Ale vravím. Atmosférou sa to dostáva nad priemer. Štvrtá hoci slabá * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl. Navazuje bezprostředně na skvělou jedničku, ale kromě precizně vystavěné atmosféry tentokrát přináší i víc zabíjení navíc všechno se odehrává ve specifickém a velmi depresivním prostředí potemnělé nemocnice. Zakončení filmu je pak přímo geniální. skoro si troufám tvrdit, že už další Haloween prostě neměl být i když pár dobrých dílů vzniklo. Tady to rozsekli hustě. Maximální spokojenost.95% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojný a rovnocenný nástupca skvelého prvého dielu. Celé to síce mierne koketuje s béčkovosťou, ale všetky ingrediencie typické pre jednotku ostali zachované vrátane úchylnej Carpenterovej synťákovej "hudby", nezničiteľného Myersa, kamery a predovšetkým hustej atmosféry. Hororový fanúšikovia musia byť spokojný... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hrůzná noc ještě neskončila a Myerse pokračuje ve svém vraždění. Tam kde jsme skončili v prvním Halloweenu, tak ve dvojce pokračujeme. A přitom se s námi vrací celé herecké obsazení. Jak jsem plný nadšený skočil do téhle série, tak už v druhém díle moje nadšení opadlo. Tenhle film má tři drobní vady. Zaprvé - málo ikonické hudby. Zadruhé - příběh dvojky nedokáže vůbec vtáhnout. A zatřetí - trošku už to s nesmrtelností Michaela přehnali. Ve dvojce se přesuneme z backyardů a uliček Haddonfieldu do nitra nemocnice. Opět bude mladá Laurie usilovat o život. Myerse je tady už velmi vynalézavý a nestačí mu pouze nůž, ale použije i horkou vanu či jehlu do oka. Na mě prostě v tomhle pokračování vůbec nešla atmosféra toho původního dílu. Navíc mě drásá, že Myerse zvládne nejen šest kulek, co schytal v prvním díle, ale tady dostane další zásobníkovou nálož a stále si to projde dveřmi jakoby nic. Škoda. (45 %) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Heˈs coming to get you, Laurie.. Nafackoval bych si, že jsem u direct sequelu, u kterého Rosenthal formou vzývá jedničku a jedinou změnou je snaha o drobný posun od slasheru směrem k thrilleru, čekal nějakou změnu. Že u nemocničního pokoje zraněné ženy, po které šel před pár hodinami psychopatický vrah na útěku, nehlídkuje policista (čti potenciální oběť), je jen jeden z mnoha bodů „idiot plot“, u jehož tvorby Carpenter dle svých slov seděl se spoustou piva u psacího stroje a nevěděl, co vlastně kurva dělá.. Abych jen nehanil, závěrečné desetiminutové úřadování Míši „spíchl mě Skynet“ Myerse bylo obstojné a vzhledem k tomu, že k realizaci Cameronovy tech-noirové legendy zbývaly ještě tři roky, možná i inspirativní.. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Hlas kamarádky Alice (Anne Bruner) v telefonu patří Nancy Kyes. Ta v prvním díle hrála Annie. (HellFire)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama