Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 7
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (105)

JoSte 

všechny recenze uživatele

Plno zdlouhavého tlachání a rádoby dojemných řečí značného množství nezajímavých postav. Děj zoufale přešlapuje na místě a nad vodou ho drží snad jen několik málo scén s draky. S plynutím času a konzistencí postav nakládají scénáristé, jak se jim to zrovna hodí. Navzdory produkčním kvalitám nelze jít s hodnocením výš. Série „vrcholí“ neuspokojivým komorním vztahovým dramatem. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam kde první řada chvátala až překotným tempem, a skákalo se v ději i několik let dopředu, tak tam druhá řada naopak řadí poměrně dost zpátečku, a charakterizuje se více do komorního dialogového dramatu. V rámci světa Písní je to poměrně nezvyk, a trochu z toho je vidět snaha tvůrci si rozfázovat děj do předem určitého počtu řad, a tomu tak přizpůsobit i to, kde a kdy musí skončit děj druhé řady, aby se dala charakterizovat jako takové hřmění před bouří, která nás nejspíše čeká ve třetí řadě. Druhá řada je tak pravděpodobně nejvíce takovým spojovníkem mezi první a třetí řadou, kdy děj některých linek (Daemon) by v mnoha jiných seriálech zabral tak jednu epizodu, ale zároveň tu pořád fungují výborně napsané dialogy či audiovizuální stránka, potažmo atmosféra Martinova světa, která se nikterak neliší od Hry o trůny. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo války a další nervydrásající nálože intrik ze Západozemí v kombinaci s dechberoucím dramatem jsme letos dostali "jen" nášup vymazlených počítačových bitev s draky, úmorné filosofování nad psychologickými rozpoloženími Targaryenů, a haluškujícího Daemona. Pohár mé trpělivosti přetekl cca ve čtvrtém díle, v příští sezoně už nebudu zdaleka tak benevolentní. Když po pečlivé přípravě na něco nakonec přijde nic, mají mě asi tvůrci za blázna. [max] ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je problém v mých očekáváních nebo spíš v seriálu samotném. Rod Draka celkově působí oproti Hře o trůny male, což by nebyl problém, kdyby měl příběh větší tah na branku. Epičnost, množství postav a rozmanitost prostředí Hry o trůny měl Rod Draka dorovnat sevřeností příběhu a větším prostor pro vykreslení postav. Příběh se ale točí na místě a oproti finále první řady se moc neposunul. Postavám jsou servírována stále ty samá dilemata a jejich osudy jsou mi jedno, protože jsou v mých očích stejně nevýrazné a nudné jako digitálně šedá vizuální stránka seriálu. Pár dobrých akčních scén s draky to nezachrání. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Druhá série je bohužel i přes některé kvality a zkrácení z 10 na 8 epizod nudná a nic se tam moc neděje. Kromě jedné větší akční scény je to hlavně dialogové drama. Daemon stráví většinu epizod blouděním po Harrenhallu a rozmlouváním se svýma halucinacema a ve finále se jen dají věci do pohybu, ale k ničemu nedojdou. Jako samostatná série celkem zklamání. ()

Galerie (324)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo v dubnu 2023 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Několik týdnů se pak točilo ve Španělsku. Posléze se filmaři vrátili do Anglie – kromě ateliérů zavítali do exteriérů Walesu a Surrey, kde se filmovaly např. bitevní scény. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama