Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 6
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (120)

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii podstatně lepší dialogy a práce s charaktery ženou diváka vstříc perfektnímu finále každý jedný epizody, přestože v každý z nich je pořád půl hodiny sraček navíc. Divák tak ve vší tý hře o trůny sleduje naprostý zbytečnosti, o který kdyby byla série ochuzená, zbylo by v rozpočtu na další dva díly, jež by bohatě stačily na dovyprávění příběhu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem skrývať sklamanie z vývoja Daemonovej dejovej línie; v tomto najslabšom bode, jak keby sa seriál snažil napodobniť Hru o tróny. V najlepších momentoch to, naopak, stále dosahuje výšin, ktorých GoT nikdy nedosiahla. Scenáristicky vybrúsené a scény s drakmi, čo do realizácie, nemožno ani k ničomu prirovnať. Vrcholom sú preto epizódy 6 a 7. Emma D’Arcy podáva totálne odzbrojujúci výkon, prirodzený vo všetkých polohách. Obľúbené postavy Rhaenyra a Mysaria. Poďme čakať ďalšie dva roky. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

já sem si druhou řadu užil úplně stejně jako tu první a i když chápu že se nevyhne srovnání s GoT, tak tohle prostě není GoT, nikdy nebylo a myslím že to ani nemělo ty ambice (zatím). Je tu tak sice opět málo momentů ze kterým bude divákům padat brada a největší zklamání přišlo ve formě linky blouznícího Daemona, ale osobně mi to bohatě vynahradily jednak akční scény se kterými se sice šetří, ale když už na ně dojde tak stojí za to a jednak dialogy, které tu jsou vynikající stejně jako většina hereckého osazenstva. Samozřejmě že i já čekám od další série že se konečně začne lámat chleba a dojde na tanec draků a minimálně část sem čekal už teď, nicméně ani to mi nezabránilo se touhle sérií královsky bavit. Pokud by náhodou i další série měla tendence oddalovat nevyhnutelné tak je možné že už bych tak benevolentní nebyl, ale to je problém mého budoucího já...90% ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je problém v mých očekáváních nebo spíš v seriálu samotném. Rod Draka celkově působí oproti Hře o trůny male, což by nebyl problém, kdyby měl příběh větší tah na branku. Epičnost, množství postav a rozmanitost prostředí Hry o trůny měl Rod Draka dorovnat sevřeností příběhu a větším prostor pro vykreslení postav. Příběh se ale točí na místě a oproti finále první řady se moc neposunul. Postavám jsou servírována stále ty samá dilemata a jejich osudy jsou mi jedno, protože jsou v mých očích stejně nevýrazné a nudné jako digitálně šedá vizuální stránka seriálu. Pár dobrých akčních scén s draky to nezachrání. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UPDATE PO DRUHEJ SÉRII: Už len stručne, pretože prevládajú pocity ako pri prvej sérii. Síce už nedostávame xy postáv nasilu, ale nepracuje sa dostatočne so sympatickosťou alebo nesympatickosťou tých existujúcich. Z Daemona urobili po sedem častí z ôsmych pacienta psychiatrickej liečebne, Aemond sa prediera dopredu, Aegon zasa padol na hubu, dostali sme už v druhej sérii viac drakov ako vo všetkých sériach GotT dokopy, ale to neznamená, že to postačuje. Už druhú sériu po sebe si jednoducho uvedomujem, že chýba tomu viac fantasy, ako tomu bolo v GotT. Áno, máme tu draky, ale v GotT sme mali čarodejnice, bielych chodcov, veštcov, mágov, meničom tváre atď., tu v danej dobe to ešte neexistovalo? Nevravím, že to sledujem len kvôli tomu, ale pôsobí to pre mňa osobne ako facka na oko, taký veľký rozdiel medzi dvomi seriálmi z toho istého sveta. Prísľub, že v tretej sérii sa už naplno rozbehne vojna, ma ženie dopredu, aby som ju očakával, ale popravde ma to s výnimkou štvrtej a siedmej časti viac uspávalo aj s manželkou, ako by si želal. Určite to už nie je ani zďaleka taký fenomén, ako jeho predobraz a predchodca. ()

Galerie (324)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo v dubnu 2023 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Několik týdnů se pak točilo ve Španělsku. Posléze se filmaři vrátili do Anglie – kromě ateliérů zavítali do exteriérů Walesu a Surrey, kde se filmovaly např. bitevní scény. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama