Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 6
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (119)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (7,5/10). Po skončení druhé série House of the Dragon se cítím lehce kraden, neboť jsem očekával že po vynikající první sérii si bude tento dračí fenomén držet odbodnou kvalitu. Místo toho však přišel dosti citelný pád, který bolí. Začal bych tím, co tento seriál zdobí a odlišuje od konkurence. Podobně jako u Game of Thrones zde najdeme dechberoucí výpravu, která je pastvou pro divákovy oči. Kostýmy, lokace a rekvizity - všechno hraje a dokazuje to, že se jedná o vysokorozpočtový seriál z dílny HBO. Další bych chtěl zmínit herecké výkony, které jsou více než přesvědčivé a taky díky nim se dají přetrpět mnohdy zbytečně táhlé dialogy. Další sázkou na jistotu byl skladatel. Ramin Djawadi opět dokázal, že patří ke špičce skladatelské smetánky, která dokáže svou hudbou vždy diváka naprosto pohltit a na hodinu přenést do Západozemí. Jako poslední jsou stvoření, podle kterých je celý seriál pojmenovaný a vlastně je jeho největší ozdobou - draci. V této sérii s nimi strávíme podstatně více času a ukazuje se, jak signifikantní výhodu během válek představovali. Co se týče digitálních efektů, tak jedinou výtku mám k podivně natočeným scénám v dračích sedlech. Jinak to byla pastva pro oči a na seriálovém poli jde o něco nevídaného. Ačkoliv mi to láme srdce, tak nejslabším článkem celé série byl rozhodně Daemon a jeho halucinogenní linka. Tvůrci jej uklidili na celou sérii na strašidelný hrad, abychom tam s ním prožívali jeho noční můry a halucinace. Jednou bych to pochopil a možná by to bylo i vzhledem k množství cameí zajímavé. Ale abychom každý díl viděli jinou verzi halušek, to už začal být po pár dílech pořádný opruz. Celkově se tady toho v této sérii moc nestalo a je to spíše přešlapování na místě. Nyní se začínají pomalu vyplňovat pesimistické předtuchy fanoušku, kteří si nebyli jisti, zda pouze jedna kniha obstojí a unese tíhu nyní už čtyř (!) sérií. Až nyní začínáme rozeznávat výraznější obrysy toho, že nebylo úplně nejšťastnějším rozhodnutím půlit už tu první sérii na mladší a starší verze našich oblíbených postav. Možná to měli tvůrci nechat zkrátka doběhnout a až tou druhou sérií udělat podstatný časový skok. Nyní to působí tak, že nemají svou scénáristickou vizi ještě úplně srovnanou a učesanou. Druhá série slouží pouze jako utahaná šachová partie, která své tahy dělá velice sporadicky a rozvážně. Výsledkem jsou rozmístěné figurky na šachovnici, které vyčkávají na povel. Nezbývá než doufat, že si seriál vybral nejslabší chvilky v této sérii a třetí + čtvrtá už budou zase těmi seriálovými událostmi roku. Nejlepší epizoda: The Red Dragon and the Gold(S02E04) "Do simply what is needed of you: nothing."  ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se mi tahle sérka páčila víc než ta první. Sice se tady taky hodně kecalo, ale aspoň se tady objevily jiný rody než jen bělovlásci. Lenistři a další... Jinak je to samozřřejmě pouhá upoutávka na 3 tí sérku, ve který by se to mohlo už připravovat na válku, která naplno vypukne v 7.sérii... Holt HRy o trůny to prostě nikdy nebudou. Ale ta znělka supr! ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HOUSE OF THE DRAGON. Season 2. Finále série u mňa často rozhoduje o výslednom bodovaní. Tu bolo finále naozaj slabé a hoci mi hodnotenie S02 priemerovo vyšlo na 4*, viac sa prikláňam k 3*, hoci najpresnejšie by boli 3,5*. Season 1 sa mi páčila viac. Hudba, kamera, kostýmy, výprava a herecké výkony naďalej top, no niektoré epizódy (konkrétne 5 a 6 boli fakt nudné!!!) plus NEUSPOKOJIVÉ FINÁLE. Ale najviac mi prekážala Daemonova pasivita, počas celej série len niekde vyčkával a mal halucinácie, bolo to aj v knihe tak? Chcela som, aby konečne nasadol na toho draka a odletel pomôcť Rhaenyre!!! Bolo tu samozrejme aj niekoľko silných scénok, ale nakoniec je táto Season skôr taká nemastná - neslaná. Dodatok: Viem, že Alicent je team zelených, ale kostymérka by jej už mohla navrhnúť aj šaty v inej farbe :)). ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Plno zdlouhavého tlachání a rádoby dojemných řečí značného množství nezajímavých postav. Děj zoufale přešlapuje na místě a nad vodou ho drží snad jen několik málo scén s draky. S plynutím času a konzistencí postav nakládají scénáristé, jak se jim to zrovna hodí. Navzdory produkčním kvalitám nelze jít s hodnocením výš. Série „vrcholí“ neuspokojivým komorním vztahovým dramatem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo války a další nervydrásající nálože intrik ze Západozemí v kombinaci s dechberoucím dramatem jsme letos dostali "jen" nášup vymazlených počítačových bitev s draky, úmorné filosofování nad psychologickými rozpoloženími Targaryenů, a haluškujícího Daemona. Pohár mé trpělivosti přetekl cca ve čtvrtém díle, v příští sezoně už nebudu zdaleka tak benevolentní. Když po pečlivé přípravě na něco nakonec přijde nic, mají mě asi tvůrci za blázna. [max] ()

Galerie (324)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo v dubnu 2023 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Několik týdnů se pak točilo ve Španělsku. Posléze se filmaři vrátili do Anglie – kromě ateliérů zavítali do exteriérů Walesu a Surrey, kde se filmovaly např. bitevní scény. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama