Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 7
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (93)

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcete mi říct, že rozpočet na dračí bitvy jste utopili v jedné krátké šarvátce v půlce série a zbylo jen na trapný zápas v blátě, z něhož vůl "povstane" coby plemenný býk..? Tak tomu se říká sešup... Daemonova linka je celou sérii jeden velký vtip, aneb jak uklidit zajímavou postavu a sešrotovat dle současných pravidel, aby vyústěním byla ta nejméně překvapivá věc... Až se mi začalo stýskat po osmé sérii GoT... A to jsem byl zprvu i touto sérií nadšen... ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je problém v mých očekáváních nebo spíš v seriálu samotném. Rod Draka celkově působí oproti Hře o trůny male, což by nebyl problém, kdyby měl příběh větší tah na branku. Epičnost, množství postav a rozmanitost prostředí Hry o trůny měl Rod Draka dorovnat sevřeností příběhu a větším prostor pro vykreslení postav. Příběh se ale točí na místě a oproti finále první řady se moc neposunul. Postavám jsou servírována stále ty samá dilemata a jejich osudy jsou mi jedno, protože jsou v mých očích stejně nevýrazné a nudné jako digitálně šedá vizuální stránka seriálu. Pár dobrých akčních scén s draky to nezachrání. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ucelenější, jistější a asi i osobitější. Rozhodně pomohlo konečně časové ustálení a udržení jedné sady herců. Ani v jedné epizodě nedostanete špatný vizuál či nepřesvědčivé kostýmy. Herci odvádějí solidní práci. Některé vedlejší linky mohly být upozaděné či zcela vynechané (ach ten Daemon). Uvítal bych asi i zásadnější pletichaření ale důležité je, že hlavní postavy dostávají prostor a možnost se nějak vyvíjet. A draci mají hromady scén. Celkově silných 70% ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Ne, nepotřebuji draky a bitvy v každým díle pětkrát. Chci ale, aby se děj někam vyvíjel. Za celých 8 dílů tam máme asi tak 3 důležité plot pointy, jinak se motáme v kruhu a končíme v podstatě tam, kde jsme začali.  Postavy nekonzistentní, většina děje filler, dialogy postupně chabější a chabější. Je cítit, že George opustil loď. A já jí opouštím s ním. Další 8. sérii si klidně odpustím. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje dnešní hodnocení je shovívavé a to z jednoho prostého důvodu - krásně jsem se svezla na vlně.. Chtěla bych tam v tom pohádkovém světě na chvíli být a vidět vše na vlastní oči.. Tedy odpouštím vatu, zbytečné odbočení postav (nebyl Daemon náhodou na houbičkách?) i to občasné natahování.. Jinak jsou postavy zajímavé, herci dobří, příběh poutavý a ta atmosféra je prostě úžasná.. ()

Galerie (324)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo v dubnu 2023 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Několik týdnů se pak točilo ve Španělsku. Posléze se filmaři vrátili do Anglie – kromě ateliérů zavítali do exteriérů Walesu a Surrey, kde se filmovaly např. bitevní scény. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama