Reklama

Reklama

VOD (1)

V Rhaenyřině a Daemonově nepřítomnosti se Rhaenys snaží uklidnit radu, zatímco Cole podniká výpravu do Korunních zemí. (Max)

Recenze (58)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.díl. Aegon se snaží vládnout, jenomže jeho rada ani jeho bratr Aemond ho neposlouchají. Z pocitu nudy a křivdy se obrátí na svoji matku, ale ani ona ho příliš nepodpoří. Proto se vydá do války. Proč? I Rhaenyra díky jejímu setkání s Alicent se vzdá naděje na mír. Do boje o malou přístavní pevnůstku proto chce vyslat sebe samotnou, její spojenkyně ji však přemluví, aby se tam vydala sama (sestra Viseryse? Nyní nevím). Současný pobočník krále, rytíř ve službách Bílých plášťů, věrný Egonovi, mezitím dobývá jednu pevnost za druhou, a cesta k Dračímu kameni se tak stává volnou. Jeho poslední útok nyní směřuje na onu pevnůstku. Zde se však odehraje drama. Egon se vydá do války sám. A v boji se spojenkyní Rhaenyry prohrává. Poslední ránu zandá Aemond, vždy toužící po jeho trůně. Po pádu Egon umírá. A aby splnil Aemond svůj úděl, zabije i onu ženu. Alicent je zřejmě těhotná, a vezme si lektvar na to, aby potratila. Setkává se též s vlivným mužem Koruny, vždy moudrým, na jehož rady dbají všichni. A ten ji řekne pravdu do očí, s níž nemůže nesouhlasit. Rhaenyra zase poví svému synovi příběh o písni Ledu a Ohně. Daemonovi se zdají noční můry. Zároveň se setká s čarodějnicí, ež o něm ví zhola vše. A rovněž se spojencem Rhaenyry, jenž mu nabízí své služby (...). 85 procent. Velmi dobrý díl, ale trochu protažený. ()

FlowTekk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od 1. dílu druhé série, kde se mi změna v porovnání s knihou nelíbila a přišlo mi, že jsme o trochu přišli, tak změna v tomto díle se opravdu vydařila a mně se obnovila důvěra ve scénáristy. Jednoznačně nejlepší epizoda celého seriálu s velmi emotivním koncem. Dračí bitva skvělá, narozdíl od Long Night zde bylo vidět, co se děje přehledně a dávalo to hlavu a patu, takže všechna čest celé crew. Jen tak dál, těším se na další epizody. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda pokračovala v dejových líniách tých predošlých, aj tých nudných, aj zatiaľ nezmyselnej dejovej línií spytovania si svedomia Daemona, ktorý do bitky stále nevyrazil. Bitka bola fajn, kazili ju len draky, ktoré ako také povahu vykreslenú nemajú, ide len o bitku dvoch monštier. Dračie akcie mi nedávajú veľký zmysel, jedine len ten vizuálny. Máme tu dračích jazdcov, ktorí hovoria drakom akurát to, že majú útočiť a páliť oheň (rozhodne zaujímavejšie sú reálne bitky leteckých flotíl). Teda nevieme, ktorý z nich je najzručnejší, zatiaľ sme sa len dozvedeli, že veľkosť vyhráva a aj ten najväčší drak v dobrej tradícii predošlej série sa dokáže totálne schovať a tak prekvapiť menšieho, obratnejšieho draka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je ten důvod, proč stálo za to přežít rozpačitou první řadu. Pořádná dračí mela. Protože co si budeme povídat, ta lidská přetahovaná o trůn nedosahuje ani zdaleka kvalit GoT, takže právě draci jsou tou přidanou hodnotou. Doteď byli spíš křoví. To je touto epkou na chvíli zapomenuto. Bylo to natolik působivé, že i když vím, že je to jen fantasy a draci jsou digitálové....nazlobilo mě, že kvůli lidské hamižnosti a hlouposti, takové bytosti umírají .... . To je poklona pro chlápky od komplů. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akce se povedla, to souhlasím. Nicméně v jednu chvíli začínalo být jasné, jak to celé bude. Pokud jde o vývoj, tak ten je také zajímavý, ale jeho dozvuky přijdou v dalším díle. A to teprve bude, alespoň za mě, ta pravá podívaná. Btw. stejně si myslím, že ten dračí souboj byl jenom kvůli půlce série. Což je vlastně strašně čitelné, protože divák něco takového očekává. Pak tu mají mají být překvapení a zápletky... ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama