Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco Zelení zvažují, jak zaplnit prázdné místo v Aegonově radě, Daemon se snaží přesvědčit Brackeny, aby poklekli. (Max)

Recenze (44)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.díl. Daemon nadále sídlí na Harenově, odkud sbírá podporu ezi nejrůznějšími rody. Jeden z nich, jenž si naklonil na svoji stranu, po generacích porazil své úhlavní rivaly. A co především, splnil se mu jeho sen: říční lidé si žádají jeho audienci. Jenom kdyby ho neobvinili z vraždy následníka trůnu (...). Aegon překvapivě přežil porážku na drakovi. Je ale příliš slabý, než aby se probudil, natož aby vládl. I přes houževnatou snahu Alicent dosadit sama sebe na pozici regenta všichni, včetně jejího milence a pobočníka krále v jednom tuto roli sehraje Aemond, ctižádostivý a krutý bratr Aegona. Dokonce i manželka raněného vladaře, jeho sestra, mu má vše za zlé a nebojí se ozvat. Rhaenys umírá, a její manžel truchlí. Vnučka mu však dá radu, jak žal překonat. Rhaenyra plánuje rozšířit v Králově přístavišti pomluvu. Na radu jejího syna navíc plánuje zapojit další příbuzné Targaryenů do války na dracích (...). Daemonovi se zdá sen o jeho mladé matce, s níž se vyspí, a jeho podezření ohledně záhadné čarodějky značně zesílí (...). 80 procent. Docela dobrý, avšak zbytečně natažený díl. ()

PunisherEDNA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda jen potvrzuje, že druhá série House of the Dragon se ubírá špatným směrem. Aegonovo přežití, místo aby vedlo k zajímavému vývoji, z něj udělalo spíše karikaturu, která bude pravděpodobně šikanována Aemondem. Scénáristé se znovu projevili jako amatéři, když nedokázali jasně vyřešit osud draka Sunfyre. Místo dramatického momentu dostáváme zmatenou a nelogickou informaci z úst Rhaenyry, což navíc ignoruje kontinuitu s Game of Thrones. Epizoda byla prázdnou výplní, kde se prakticky nic nestalo. Postavy jako Daemon jsou opět nevyužité, dialogy nudné a děj stagnuje. Linka s Vermithorem, kterého má ovládat bezvýznamný sedlák, působí absurdně a směšně. Seriál, který měl potenciál stát se hitem, ztrácí dech. Bez výrazného děje, zajímavých postav a smysluplné akce se House of the Dragon propadá do průměru a riskuje, že ztratí nejen diváky, ale i svou reputaci. Pokud se tvůrci rychle nezmění kurz, tento seriál čeká nevyhnutelný pád. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaké to zklidnění po boji se dalo čekat. Tak by tomu bylo i po skutečné bitvě. Přeskupit se....jak s oblibou používají Amíci ve filmech. Zareagovat na vývoj a promyslet strategii. Ostatně jak zaznělo...žili jsme v době míru, o válce nic nevíme. Trochu se to podobá dnešní situaci ve světě. Velká válka klepe hned na dvoje dveře a mnozí tomu ani nemohou uvěřit, natož aby byli připraveni. Tato epka není zrovna zábavná, ale pořád něco do sebe má...aspoň pár zvratů se událo. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"There is more than one way to fight a war..." Linia s Myssariou ma svoju atraktivitu. Daemonove krute a chaoticke vycinanie na Harrenh-ove v porovnani s inymi strategmi kriva a irituje. Epizode kraluje vsak jeden moment a sice vnutorne prezivanie a vystrasene dychanie v hlave Alicent, ked muzi pri stole rozoberaju vojnu. "Sialeny napad" v zavere s lavobockami, bastardami a vzdialenymi potomkami to opat trosku vytiahol. 70% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť výnimočne prepracované vyhnutie sa akcii vo fantasy seriáli so stredovekým svetom zmietaným vojnou a vysokým rozpočtom. Daemon sa snaží neriešiť konflikty dračou cestou, dopláca ale na priveľkú dôveru. Halucinácie mu pokračujú. Aemond je naturálne povolaný slúžiť vlasti, ale jeho brat ešte nevydýchol. Cole ani Alicent s tým nie sú spokojní. Jacaerys dostáva dobrý nápad, ale môže byť nakoniec kontraproduktívny ku tomu Daemovmu. Rhaeneyra si vyberá klebetný spôsob vedenia vojny. Snáď budú nabudúce aj kvalitnejšie dramatické scény. Prvá séria ich mala požehnane aj v epizódach bez akcie. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama